Nyíregyháza hírei

2013.06.28. 15:35

Nagy felháborodást váltott ki a Kello levele

Nyíregyháza - A diákok szüleit leforrázta az előre fizetős tankönyvekről szóló postai küldemény.

Nyíregyháza - A diákok szüleit leforrázta az előre fizetős tankönyvekről szóló postai küldemény.Alig több mint egy hónapjuk van az iskoláskorú gyermeke(ke)t nevelő szülőknek arra, hogy előteremtsék és befizessék csemetéjük következő tanévi tankönyveinek árát. Korábban csak augusztus végén, szeptember elején kellett kifizetnie a tanulónként 10-20 ezer forintot kóstáló költséget, amikor kiosztották és átvették a tankönyveket, most viszont előre kérik el a pénzt azoktól a családoktól, ahol nem jogosultak ingyenes tankönyvre.

A napokban postaládákba érkezett/érkező borítékokon, amiben a csekk lapul, a címzett mezőben az általános iskolás diákok neve szerepel, ami jogi aggályokat vet fel, hiszen a szülő és a kiskorú az iskolával áll kapcsolatban, nem pedig a központosított tankönyvbeszerzésért felelős Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-vel, azaz a Kello-val.

Még a címzettek csak értetlenül nézték, a tankönyveket finanszírozó felnőttek egyenesen felháborodott a levél láttán, amelyben feketén-fehéren ott áll: amennyiben a tankönyvcsomag ellenértéke 2013. július 31-ig nem kerül kiegyenlítésre, a tankönyvcsomag átadása a tanévkezdéskor nem garantálható. Nemcsak a burkolt fenyegetés, hanem a rövid befizetési határidő is kiverte a biztosítékot a szülők több ezres táborában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!