Nyíregyháza hírei

2013.06.26. 15:33

Oxigénhiány miatt pusztulnak a halak

Nyíregyháza - Lehalászták az oxigénhiány miatt elpusztult halakat a tóból. A szerdán észlelt halpusztulás oka nem mérgezés, hanem oxigénhiány, állapították meg a szakemberek, akiket a városgondnok értesítése után irányítottak a Bujtosi-tóhoz.

Nyíregyháza - Lehalászták az oxigénhiány miatt elpusztult halakat a tóból. A szerdán észlelt halpusztulás oka nem mérgezés, hanem oxigénhiány, állapították meg a szakemberek, akiket a városgondnok értesítése után irányítottak a Bujtosi-tóhoz. Sajnos az a tó, amiben a halpusztulást lehetett észlelni, nem kap friss vizet, és nincs vízforgató rendszere sem. Ahogy az sejthető volt, a nagy hőség, és a fülledt levegő nem adott annyi természetes oxigént a víznek hogy a halak kibírják, egy részük elkábult, és kb. 35-40 kg. elpusztult. Ezeket a fertőzés veszély, és a szag miatt lehalászták, és szakszerű tárolásukat az előírásoknak megfelelően oldják meg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!