Nyíregyháza hírei

2013.06.16. 14:50

Vakációs jó tanácsok a rendőrségtől

Nyíregyháza - Ha erőfölényben van a támadó, jobb átadni az értéktárgyakat, majd a szülőkhöz, rendőrséghez fordulni.

Nyíregyháza - Ha erőfölényben van a támadó, jobb átadni az értéktárgyakat, majd a szülőkhöz, rendőrséghez fordulni.

A szabadidőt sok gyerek tölti a játszótereken és a lakó-pihenőövezetek útjain, ezért az autósokat fokozott óvatosságra inti a rendőrség, a szülőket pedig arra kérik, mindig kövessék nyomon, mit csinál a gyermekük.

– Nemcsak az autósok, hanem az óvatlan kerékpárosok és a gyalogosok is baleseti kockázatot jelentenek! – figyelmeztet Fedor Rita rendőr főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – A gyerekek gyakran körültekintés nélkül lépnek az úttestre, ezért az autósoknak úgy kell megválasztaniuk a sebességet, hogy bármikor meg tudjanak állni. A zebrák előtt mindig érdemes lelassítani. A szülők bölcsen teszik, ha megismertetik gyermeküket a fontosabb KRESZ szabályokkal, akár az utcán sétálva vagy az internet segítségével.

A sajtószóvivő hozzátette: bizonyos életkor alatt veszélyes a gyermekeket egyedül hagyni a lakásban, ha mégis szükséges, akkor fontos, hogy ne nyissanak ajtót idegeneknek és olyan elfoglaltságot válasszanak maguknak, amivel nem veszélyeztetik a testi épségüket és az otthonukat. – A szülőknek tudniuk kell, hol, kivel és meddig van távol gyermekük, ezzel megelőzhető, hogy a fiatal rossz társaságba keveredjen, és egy-egy jó heccből bűncselekmény vagy tragédia legyen.

Az értéktárgyakra nyáron sokkal jobban ügyelni kell, mert egy-egy ékszer, mobiltelefon vagy mp3-as lejátszó könnyen a tolvajok kezére kerülhet. Ha megtámadnak egy fiatalt, a testi épségének védelme érdekében inkább adja át az értéktárgyat a rablóknak, majd azonnal szóljon a szüleinek vagy a rendőrségnek. Ugyanez nem csak az utcákon, hanem a szórakozóhelyeken és a strandokon is érvényes! – mondta Fedor Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!