Nyíregyháza hírei

2013.06.09. 16:45

Valóra válhat a zöld álom

Tiszaszalka - Megvalósíthatja zöldítési álmait a tiszaszalkai Általános Iskola és Óvoda.

Tiszaszalka - Megvalósíthatja zöldítési álmait a tiszaszalkai Általános Iskola és Óvoda.

Lezárult az idei Cetelem Zöldsuli Program: összesen közel 100 általános iskola küldte be zöldítési terveit a pályázatra. Az internetes szavazáson 240 ezer voks érkezett a sulikra.

A 12 nyertes iskola feléről döntött a nagyközönség, míg a további díjazottakat a Cetelem és a National Geographic Magyarország munkatársaiból álló szakmai zsűri választotta ki. A pályázat, és így a félmillió forintos támogatás egyik boldog nyertese a tiszaszalkai Általános Iskola és Óvoda.

– Nagy öröm volt számunkra ez a pályázati lehetőség, hiszen régi vágyunk iskolánk udvarának zöldítése. Tanulóink is szeretnének egy szép, rendezett udvart, ahol szabadidejüket tölthetik. Elképzeléseink szerint a tanév végén elkezdődnek a munkálatok: talajegyengetés, füvesítés, majd ősszel a fák ültetése következne.

Most a tervezgetés időszakát éljük, egyre-másra születnek az ötletek, rajzok, hogy milyen is legyen az udvar. A gyerekek ötleteit rajzos formában állítjuk ki, hiszen velük együtt gondolkodunk, és velük együtt szeretnénk a kivitelezést is megvalósítani. Diákok, tanárok, szülők és önkéntesek együttes összefogása révén munkadíjra nem is kell majd költenünk, így a megnyert összeget teljes egészében zöldítésre fordíthatjuk – mondta el Csató Kornélia tagintézmény-vezető.

Az Ökotudatos Suli Különdíjas pályázat nyertese a nyírtassi Tas Vezér Általános Iskola és Ökoiskola lett.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!