Nyíregyháza hírei

2013.06.13. 17:06

V@rosvita: Térfigyelőkkel üzennének hadat az ittas, arctalan rongálóknak

Nyíregyháza - A vandálok minden hétvégén több százezer forintos kárt okozak Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A vandálok minden hétvégén több százezer forintos kárt okozak Nyíregyházán.

A v@rosvita tagjai üdvözlik a tavak körüli sétány felújítását, amely az idén induló sóstófejlesztési program része, ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy érdemes lenne némi pénzt áldozni az állagmegőrzésre, illetve a vandalizmus felszámolására is.

– Már látom lelki szemeimmel, hogy a faburkolat darabjai a befagyott tóból állnak ki, ahogyan a szemétszelencék és az esőház darabjai szoktak. A hiányzó részek pedig soha nem lesznek pótolva, ugyanis ezek a pályázati pénzek csak a kivitelezésről, tervezésről, de nem a fenntartásról, működtetésről szólnak. Esőben, hóban, fagyban jó kis combnyak- és csípőtörő, ki lehetne tenni a táblát: 60 felett életveszélyes! – írja Daragó László.

Tóth Péter örül, hogy végre van miből szépítkeznie Sóstónak, de elszomorítja rendszeres vandalizmus. – Térfigyelő kamerák kiépítését javaslom az arctalan rongálók kilétének felderítésére! A hozzánk érkező turisták vagyontárgyai is nagyobb biztonságban lennének a fürdőzések, séták ideje alatt, és az éjszakai ittas „erőbajnokok” sem úszhatnák meg a felelősségre vonást.

Rendes Sándor mindkettőjüknek igazat adva megerősítette: – A vandálok minden hétvégén több százezer forintos kárt okoznak a városban, de sajnos „hülyeség ellen nincs orvosság”. Keressük a módját, hogy egy következő pályázat keretében Sóstón is működjenek térfigyelő kamerák! A jelenlegi projektbe ez sajnos nem fért bele, mert ez nem szorosan turisztikai attrakció.

Cservenyák Katalin is szorgalmazza a térfigyelők telepítését. Mint írja: „az nem normális, hogy a buliból hazatérők félrészegen vagy tajt részegen törnek-zúznak, amerre járnak. A tóparton már alig van szemétszelence, az esőházakban asztal sincs, csak néhány pad (az is meddig?), a stégek deszkái felszaggatva. Ezek a berendezések egy korábbi pályázaton nyert támogatásból, néhány éve megvalósult projekt elemei, ma már csak nyomokban lelhetők fel”.

Méhész János hús-vér térfigyelőket látna szívesen Sóstón. – Jelen kell lenni a rend őreinek! Akciót, kiemelt ellenőrzést erre is lehetne szervezni. A bevétel ebből biztosan kevesebb lenne, mint az autós ellenőrzésekből, de csökkenne a vandalizmus miatt károkozás – fejtegette a v@rosvita tagja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!