Nyíregyháza hírei

2013.07.13. 10:48

Az életéről szólnak a dalai

Nyíregyháza - Számomra Kökény Attila nemcsak egy helyes és tehetséges énekes, hanem példakép is.

Nyíregyháza - Számomra Kökény Attila nemcsak egy helyes és tehetséges énekes, hanem példakép is.

Nem érdekel a politika, nem szimpatizálok egyik párttal sem. Őszintén szólva, nem is ismerem őket és a programjaikat. Ettől függetlenül nagyon örültem, hogy a legjobb barátaimmal nemrégiben ott lehettem az egyik párt Nyíregyházán rendezett nagygyűlésén, ahol a „vendégcsalogató” kulturális délutánon olyan sztárok léptek színpadra a Bem József iskola tornacsarnokában, mint az Apostol együttes, Varga Viktor és Kökény Attila.

A közönség szeretete a fontos

Életre szóló élmény volt, hogy személyesen is találkozhattam, beszélgethettem Kökény Attilával! Attól féltem, hogy a népszerű énekes beképzelt és lekezelő lesz, de nagyon kellemesen csalódtam: rendkívül közvetlen, kedves és barátságos volt velünk. Elmondta, hogy sok fellépés vár még rá nyáron szerte az országban, szabadidejét a családjával tölti. Éppolyan szívesen lép fel egy kis falu kultúrházában, mint egy nagyváros főterén, mert ami igazán fontos számára, az a közönség szeretete, elismerése. – Boldogan! – válaszolta, és azonnal átölelt minket, amikor arra kértük, készítsünk egy közös fotót emlékül. – Nem csak jóképű, az illata is isteni! – jegyezte meg a fellépésére siető sztár távozása után a barátnőm, Stella.

Elújságoltuk a világhálón

Hazaérve az első dolgunk az volt, hogy megosszuk élményeinket és a fotót a közösségi oldalon az ismerőseinkkel, egymás után kaptuk a like-okat! Mivel engem nagyon érdekel a média világa, sőt, nem titkolt célom, hogy újságíró legyek, úgy gondoltam, minderről a Kelet-Magyarország Séta oldalán is beszámolok. Remek ötletnek tartom, hogy a megyei napilap a színes diákírásoknak is teret ad.

Este, az interneten szörfözve sok érdekes információt gyűjtöttem Kökény Attiláról, akinek a Megasztár 5-ben vált ismertté. A 2000-es évek elején kezdett el énekelni, éjszakai bárokban lépett fel. Húsz éve játszik zongorán. Ő maga írja a dalait, és többnyire az életéről, életérzéseiről szólnak a dalai.

A tehetségkutató műsorba a gyermekei nevezték be. Bár a versenyt nem ő nyerte meg, 2010 legjobb férfi hangja lett! A Megasztár előtt Nyári Kálmán zenésszel saját együttesük volt, a Fain. 2011-ben jelent meg első önálló albuma Nincs semmi másom címmel, a korongra felkerült egy duett is, amelyet Miklósa Erikával énekel. A tavalyi Eurovíziós Dalfesztiválra is benevezett. Új albuma, a Mese az álomról tavaly került a boltokba, idén Cseke Katinkával megnyerték a Nagy Duett versenyt.

Számomra Attila nemcsak egy helyes és tehetséges énekes, hanem példakép is, mert volt elég bátorsága és kitartása megvalósítani az álmait.

Antal Alexandra

József Attila Gimnázium és Szakképző Iskola, Polgár,

Felkészítő tanár: Szentesi Miklósné


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!