Nyíregyháza hírei

2013.07.15. 17:27

„Csendesebben vigadjanak!”

Nyíregyháza - Az étterem tulajdonosa záróra után csendre utasította a zenészt, és távozásra szólította fel a vendégeket.

Nyíregyháza - Az étterem tulajdonosa záróra után csendre utasította a zenészt, és távozásra szólította fel a vendégeket. – Az eset még múlt hónapban történt, egy pénteki napon, de a felháborodás és a keserűség máig él bennünk a nyíregyházi Sziklakert étteremben rendezett érettségi bankett miatt, ami derűsen kezdődött, vidáman folytatódott és borúsan, bosszúsan végződött – meséli a lapunk közbenjárását kérő Gégényné Tímea szmk vezető, aki lánya osztályával ünnepelt azon az estén. – A bankett szervezői jó előre lefoglalták az éttermet, meghívták a tanárokat, szülőket, és mintegy 100 ezer forintot fizettünk a vacsoráért, illetve az üdítőkért. Erről csak egy kis bizonylatot kaptunk, de ez érdekelt minket a legkevésbé, hiszen a jókedvé, a búcsúzásé, a közösen eltöltött szép pillanatoké volt a főszerep.

Visszakérik a vacsora árát

Az sem szegte kedvét a végzősöknek, amikor kiderült: egy másik osztály is ebben az étteremben mulat aznap este, mivel nem terembérletről volt szó, csak egy 40 fős asztalfoglalásról. Tolongás volt a mellékhelyiségekben, a pultnál, késett a vacsora, de ezekre a problémákra csak legyintettek a „frissen érett” diákok. 21 óra körül a kellemes élőzene csábításának engedve táncra perdült tanár, diák, felhőtlenül táncolt, énekelt a csapat. Semmilyen rendbontás nem történt, se verekedés, se törés-zúzás, ezért is döbbentünk meg, amikor fél 11 körül a tulajdonos megjelent, csendre utasította a zenészt és távozásra szólította fel a vendégeket, mondván: a fiatalok hangoskodása zavarja a szomszédok és a panzió szállóvendégeinek nyugalmát.

– Felháborodásomnak hangot adva, közöltem vele, hogy ők vállalták, hogy szolgáltatást nyújtanak, az eljárása jogtalan, a stílusa pedig kritikán aluli. A fél osztály lógó orral kezdte elhagyni az éttermet, az asztalon hagyva a félbehagyott vacsorát. Amikor el akarta venni a kezemből a kikövetelt panaszkönyvet, betelt a pohár, rendőrt hívtam, és feljelentést tettem. Más illetékes hatóságnak is jeleztük az esetet, és visszaköveteljük a pénzt, hogy más helyen valóban ünnepelni tudjanak a gyerekek. Semmiféle számlát, pénztárbizonylatot nem kaptunk, csak utólag, s bár a megmaradt 20 vacsoratálat becsomagolva megkaptuk, végül a szemetesben landoltak a falatok – mondta el Gégényné Tímea.

Fedor Rita, a megyei rendőr- főkapitányság sajtószóvivője elmondta: valóban kiérkezett két rendőr járőr aznap este az étterembe, mivel azonban sem bűncselekményre, sem szabálysértésre utaló jel nem volt, a felek meghallgatásán kívül további intézkedés nem történt.

Nem diszkó, hanem étterem!

Megkerestük a Sziklakert Étterem-Panzió tulajdonosát is, aki másként emlékszik a június 21-ei történésekre. Kozák József elmondta: mint minden vendéglátóhelynek, nekik is jól felfogott érdekük, hogy minél több vendég válassza őket, és valamennyien elégedetten távozzanak. – Ebben az esetben a fiatalok, akik díjmentesen, ha úgy tetszik ajándékba kapták az élőzenés szolgáltatást, a teraszon (is) hangoskodtak, üvöltöztek, a parkolóban „mobilkocsmát” működtettek, szóval túllőttek a célon. A Sziklakert egy nívós étterem és panzió, nem pedig diszkó, szórakozóhely!

A környékbelieket és a szállóvendégeinket joggal irritálta a záróra utáni ordibálás, amit szóvá is tettek, rendet kellett teremtenünk. A pénztárgép tőpéldányának másolatából kiderül: minden fogyasztást rögzítettünk. Gégényné Tímea bejegyzése az első és egyetlen a több mint 10 éve keltezett panaszkönyvünkben, bízunk benne, hogy az utolsó is.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!