Nyíregyháza hírei

2013.07.03. 10:09

Hármas elismerés a végzős középiskolásnak

Záhony - Bő egy hét alatt három elismerésben részesült Tancsik Róbert, a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium végzős diákja.

Záhony - Bő egy hét alatt három elismerésben részesült Tancsik Róbert, a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium végzős diákja.

A fiatalember munkásságát előbb a záhonyi városjubileumi ünnepségen ismerték el, amikor köztiszteletben álló helyi lokálpatrióták társaságában számára is jutalmat adott át Háda Imre polgármester. Két nappal később a középiskola ballagó diákjai közül egyedüliként – a tantestület egyhangú szavazása nyomán - a tanoda névadójáról elnevezett Kandó Kálmán Plakettet vehette át Bodnár Attila Sándor direktortól.

Ezt követően a Vöröskereszt Világnapján, a megyei szervezet közgyűlésén került a díjazott aktivisták közé Róbert, aki másodmagával az Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért kitüntetés tulajdonosa lett. A nyíregyházi illetőségű, széles érdeklődési körű ifjú korán bekapcsolódott a kollégiumi szakkörök munkájába. Vezető egyénisége a vöröskeresztes diákkörnek, a médiakörnek, a zöldkörnek, s az intézményi diáktanácsnak. Tervei szerint az érettségi után Záhonyban folytatja majd a tanulmányait a középiskola vasútüzemvitel-ellátó szakán. Mindemellett állandó lakóhelyén, a megyeszékhelyen is tevékeny részese a társadalmi életnek: vizsgázott és gyakorló polgárőr, aktivistája a Zöld Kerék Alapítványnak és gyakori résztvevője az E-Misszió Egyesület programjainak is.

- Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!