Nyíregyháza hírei

2013.07.26. 13:22

Nézőpont: Meg nem váltott világ

<em>Tisztán emlékszem arra a nyolc évvel ezelőtti reggelre. Remegő kézzel kapcsoltam be a telefonom, azóta sem éreztem soha olyan idegtépően hosszúnak egy percet. Kitágult az idő várakozás közben, azt hittem, hogy szétrobban a mellkasom az izgalomtól. Két pittyenés, üzenetem érkezett, a jövőm írt.</em> Csáki Alexandra jegyzete.

Tisztán emlékszem arra a nyolc évvel ezelőtti reggelre. Remegő kézzel kapcsoltam be a telefonom, azóta sem éreztem soha olyan idegtépően hosszúnak egy percet. Kitágult az idő várakozás közben, azt hittem, hogy szétrobban a mellkasom az izgalomtól. Két pittyenés, üzenetem érkezett, a jövőm írt. Csáki Alexandra jegyzete.Tömören, néhány szóban közölte: nem leszek filozófus, magyart tanulok majd és újságírást. Ronda pofon volt, mert biztosra vettem, hogy Debrecenben folytatom a tanulmányaimat, nagy gondolkodók nagy gondolatairól vitázom majd a huszonegyedik század ifjú Arisztotelészeivel és Platónjaival.

A sors azonban úgy hozta, hogy az irodalom és a nyelvészet szépségeivel ismerkedhettem meg behatóbban a Nyíregyházi Főiskolán, és már az első félévben olyan tollat adtak a kezembe tapasztalt zsurnaliszta tanáraim, amit míg élek, nem hagyok el, s remélem, soha nem is fogy ki. Felszáradtak a krokodilkönnyek is, amikkel azon a nyolc évvel ezelőtti reggelen elsirattam az elszalasztott cívisvárosi életet. Kárpótolt érte az összes főiskolán köttetett, máig tartó barátság, az itt szerzett tudás és tapasztalat, a család közelsége. Azt kell mondanom, így utólag még örülök is, hogy tizennyolc évesen nem váltottam meg a világot...

Csáki Alexandra

Ezek is érdekelhetik