Nyíregyháza hírei

2013.08.22. 14:42

A belvárosban párakapu, Rozsréten meg kátyús út?

Nyíregyháza - Elégedetlenek a Rozsrétszőlőben lakók, főleg a Főzde, és a Szabadság utcai lakosok, mert az útjuk rossz minőségű, és attól tartanak, hogy a most folyó útfelújítás után is az marad.

Nyíregyháza - Elégedetlenek a Rozsrétszőlőben lakók, főleg a Főzde, és a Szabadság utcai lakosok, mert az útjuk rossz minőségű, és attól tartanak, hogy a most folyó útfelújítás után is az marad.

A Főzde utcának vannak hátrányos domborzati adottságai, ugyanis két irányból erős lejtése van, ami azt is jelenti, hogy eső után itt kisebb tenger keletkezik.

-Először elhozták a kereszteződésig az utat, majd azt mondták, tovább nem hozzák- ismertette röviden a problémát, Csengeri István majd így folytatta, - valamilyen okból ezt pár méterrel megtoldották, de az utca vége ebből kimarad. Az itt élő adófizető emberek úgy tűnik, nem kapnak annyit, mint az utca elején élők, de adózni ugyanannyit adóznak. A csatornázás miatt kellett felbontani a korábban sem hibátlan aszfaltot, emiatt nagyjából 20 méterenként fut egy zúzott kővel feltöltött rész a kapukig. Ezen közlekedni autóval sem könnyű, gyalogosan meg kínszenvedés.

-Én beszéltem egy férfivel, akiről úgy tudom, hogy a kivitelezők főnöke, - tette hozzá Papp Lászlóné - megkérdeztem meddig hozzák az utat, ő azt mondta, a kereszteződésig van kifizetve a munka, neki ez az utasítás. Amikor elmegyünk a buszig, felszállva úgy nézünk ki, mint aki sártengerben gázolt. A legmélyebben fekvő részen egy néni lakik, aki kórházban van, az ő kertjébe folyik minden víz, az utca másik oldalában hiába ástak egy 3 méter hosszú árkot, az magasabban van, mint a néni portájának kapuja.

Garai István így foglalta össze a problémát - Arról volt szó, hogy a csatornázás után az utat eredeti állapotban helyreállítják. Az önkormányzati képviselővel nem tudtunk beszélni. Attól tartunk, ha levonulnak a kivitelezők, ide, ide többet nem jönnek vissza, és így marad az utunk.

A panasszal megkerestük az illetékeseket. A munkálatokat felügyelő mérnök szervezet azt a tájékoztatást adta, hogy ahol felbontották az utat, ott a korábbi ígéreteknek megfelelően visszaállítják, sőt, a város plusz forrást biztosított, így arra is van mód, hogy egyes utcák, ahol eredetileg csak a beállások sávját fedték volna le, teljes aszfalt szőnyeget kapnak. Az ütemezést is megtekinthetik a www.nyirszennyviz.hu oldalon, ahol egy ingyenes zöld számot tárcsázva hiteles forrásból kapnak kérdéseikre választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!