Nyíregyháza hírei

2013.08.22. 15:41

A hangulat korrekt volt, de a sikerhez még erősödni kell

Nyíregyháza - A Haza Nem Eladó Mozgalom két szabolcsi vezetőjét kérdeztük a fővárosi demonstrációról. Chrabák Sándor elmondta: a mozgalomnak ma nagyjából 100 aktív tagja van Nyíregyházán, ugyanakkor nagyon sok az érdeklődő.

Nyíregyháza - A Haza Nem Eladó Mozgalom két szabolcsi vezetőjét kérdeztük a fővárosi demonstrációról. Chrabák Sándor elmondta: a mozgalomnak ma nagyjából 100 aktív tagja van Nyíregyházán, ugyanakkor nagyon sok az érdeklődő. Egyre több az érdeklődő, főleg az interneten keresztül, mi magunk is ott szerveződtünk. A célunk nem valami ellen, hanem valamiért összefogni, és itt nemcsak a devizahitelesekért való kiállásról van szó, hanem sokkal többről, a magyar emberek és Magyarország érdekeiről.

Tovább szervezzük az embereket, hogy Kásler Árpád szavaival élve összejöjjön a kritikus tömeg, ami már a politikát is válaszra készteti. Hónapok óta járjuk a főváros utcáit, minden lehetséges jogi fórumot megkerestünk, de érdemi választ nem kaptunk. Ennek érdekében foglaltuk el az Astoria teret, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, nagy a baj. Várjuk a Köztársasági elnök válaszát, és tovább szerveződünk, ha kell országos demonstrációkon adjunk hangot a megkárosítottak szavának.

Tolnai Tibor azzal egészítette ki az elhangzottakat: a fővárosiak passzívak voltak, ők az ünnepre készültek. Akikkel találkoztunk, azoknak szórólapot adtunk, ez úton tájékoztatva őket a mozgalom tevékenységéről. A rendőrség részéről korrekt volt a viselkedés, mi sem tettünk olyat, amiért be kellett volna avatkozni épp ezért volt furcsa az esemény utáni előállítás. A demonstráció célja az is volt, hogy nemzetgyűlési felhatalmazást adjunk Kásler Árpádnak, hogy keresse a megoldást a devizahitelesek és az ország problémájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!