Nyíregyháza hírei

2013.08.28. 14:25

A túloldalra költözik át a Búza téri piac

Nyíregyháza - A munkálatok három hónapig tartanak, a beruházás összköltségvetése 190,5 millió forint lesz.

Nyíregyháza - A munkálatok három hónapig tartanak, a beruházás összköltségvetése 190,5 millió forint lesz. Aláírta a Búza téri piac felújításáról szóló beruházási szerződést a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. a kivitelezővel. Eszerint szeptember 2-án megkezdődhet a piac rekonstrukciója, a 190,5 millió forintos összeget a NyírVV saját és önkormányzati forrásból fedezi.

– A felújítás ideje alatt nem szünetel az árusítás: a Búza téri piac átköltözik a tér északi oldalára, ahol a vásárlókat változatlan piaci kínálat várja. Az árusok részére társaságunk 280 piaci asztalt, 16 úgynevezett „kecskelábú asztalt” és 10 konténert biztosít – a szakhatósági előírásoknak megfelelően. A munkálatok előreláthatólag november 30-ig tartanak – említette Kovalecz Róbert, a piac és vásártér üzemeltetési irodavezetője.

– A piaccsarnok épületegyüttese teljes, külső és belső homlokzati felületének megújítása, vakolása, a csarnoktér és a csarnoktérhez kapcsolódó üzletterek közműhálózatának komplex felújítása, a szakhatóság elvárásainak megfelelő műszaki és higiéniai állapotok teremtése is megvalósul. A földszinten a piaccsarnok jelenlegi burkolatát elbontják, a helyén új, korszerű ipari padló burkolat lesz. A csarnoktérben megváltozik az árusítóhelyek elrendezése.

A Búza téri parkolót aszfaltozzák, ott lesznek az ideiglenes elárusítóhelyek és konténerek, ahol mosdókat is felállítanak. A piaccsarnok felújításának idején a tér északi oldalán árulják portékáikat a kereskedők.

Hamarosan bővebben foglalkozunk a témával.

KM–LTL

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!