Nyíregyháza hírei

2013.08.23. 18:56

Aki a virágot szereti

Nyíregyháza - A zsűri több mint ötven kertből választotta ki a legszebbeket.

Nyíregyháza - A zsűri több mint ötven kertből választotta ki a legszebbeket.

A kertvárosban tartották meg a nyíregyházi önkormányzat és a NYÍRVV által indított kertszépségverseny eredményhirdetését, amit most első alkalommal rendeztek meg. A kertszépségversenyen négy kategóriában adtak át díjakat. A legvirágosabb előkert díját tárasháznál a Ferenc körút 29. kapta meg Vitéz Péter vezényletével, míg a családi háznál az eredményhirdetés vendéglátója, Bogár Andrásné vehette át a kitüntetést.

A környezettudatos kert díja a kőlaposi Lippay Istváné lett, a legvirágosabb utca címet pedig az Orosért Közéleti Egyesület kapta meg kitartó munkájáért. A kategóriákat kibővítették egy különdíjjal is, amit egy háromezer négyzetméteres különlegesen parkosított kert nyert meg, ami Jeney Lajos érdeme. A zsűri számára fontos szempont volt az, hogy olyan kerteket vegyenek szemügyre, amelyeket tulajdonosaik maguk ültettek és ápoltak.

Az esztétikum mellett nézték a növények egészségi állapotát, és azt is, hogy folyamatosan váltsák egymást a virágzási időszakban, a környezettudatos kertnél pedig meghatározó volt, hogy művelője ne használjon vegyszereket. A nyertesek között összesen 600 ezer font értékben osztottak ki díjakat, amit kértük fejlesztésére fordíthatnak, amihez még egy köbméter komposzt is társul. Az első helyezettek egy emlékplakettel is gazdagodtak, amit elismerésként kihelyezhetnek házuk falára. A verseny eredményességén felbuzdulva jövőre is keresik majd a megye legszebb kertjeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!