Nyíregyháza hírei

2013.08.22. 12:05

Arany Páva-díj után immár a Népművészet Ifjú Mestere

Nyíregyháza - Rangos elismerésben részesült a nyíregyházi Művészeti Középiskola végzős citera szakos növendéke.

Nyíregyháza - Rangos elismerésben részesült a nyíregyházi Művészeti Középiskola végzős citera szakos növendéke. Augusztus 19-én a Szépművészeti Múzeumban Doncsev András parlamenti államtitkár, Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének megbízásából adott át szakmai kitüntetéseket, és a jeles eseményen kapta meg Krajcsó Bence a Népművészet Ifjú Mestere állami kitüntetést.

Bence Arany Páva-díjas előadó, a Fölszállott a páva 2012 televíziós tehetségkutató egyedüli citerás szólistája, egyben a verseny különdíjasa. Nyíregyházán főtárgyának tanára Agárdi Éva, egyetemi adjunktus volt. Az ifjú díjazott az ország számos helyén, valamint Európa több táján koncertezett szólóban és zenekaraival egyaránt. Fellépett például a budapesti Hagyományok Házában, a Thália Színházban, az Operettszínházban, és citerázott a Papp László Sportarénában is.

– Számomra a népzene életem egyik, jelenleg a nagyobb részét kitöltő lételeme. Egyszerűen nem telik el úgy nap, hogy valamit ne dúdoljak, ne zenéljek. Ha lazítok, a muzsika akkor is jelen van, a zene a lelkem egy darabja. Mikor citerám húrjait pendítem, akkor egy kaput nyitok meg, és engedek belátást a hallgatóságnak a szívembe, a gondolataimba – morfondírozott Krajcsó Bence.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!