Nyíregyháza hírei

2013.08.28. 14:20

Csütörtökön nyomáspróba

Nyíregyháza - Elképesztő ütemben halad a távhő vezeték csőcseréje Nyíregyházán. A kivitelezők igyekeznek, hogy még jóval a fűtési szezon kezdete előtt biztonságossá váljon az elöregedett rendszer.

Nyíregyháza - Elképesztő ütemben halad a távhő vezeték csőcseréje Nyíregyházán. A kivitelezők igyekeznek, hogy még jóval a fűtési szezon kezdete előtt biztonságossá váljon az elöregedett rendszer. A felújításra a júniusi eredményes pályázat adott lehetőséget, ám a feltárás során júliusban kiderült, hogy a vezetékek sokkal rosszabb állapotban vannak, mint amire előzetesen számítottak a szakemberek.

Ezt követően kellett felgyorsítani a munkákat. Az egyik, közlekedési szempontból problémás szakasz a Rákóczi utca - Vasvári Pál utca csomópontja. A38-as főút városon átvezető szakasza nagy forgalmat bonyolít nap, mint nap. Emiatt például annyira megváltozott a forgalom ritmusa, hogy a Mező utcai kereszteződésben rendőrök irányították a forgalmat. A munkásokon nem múlik a gyors eredmény, mint megtudtuk, a most lefektetett csövekben csütörtökön már a nyomáspróbát akarják elkezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!