Nyíregyháza hírei

2013.08.23. 11:05

Élményeket szereznek, tudást adnak

A Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola „Tágasságot nekünk is!” címmel 28 hónapos projektet indított, amelynek célja, hogy a képzőművészet, a tánc, a zene és a színház segítségével halmozottan hártányos helyzetben lévő gyerekek integrációját és személyiségfejlesztését segítse.

A Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola „Tágasságot nekünk is!” címmel 28 hónapos projektet indított, amelynek célja, hogy a képzőművészet, a tánc, a zene és a színház segítségével halmozottan hártányos helyzetben lévő gyerekek integrációját és személyiségfejlesztését segítse. A projektnyitó rendezvényen Demarcsek Zsuzsa szakmai vezető lapunknak elmondta: kétszáz gyerek és kétszáz szülő vesz részt a közel 30 millió forintos programban, amely az alapfokú művészet iskola nyolc telephelyén – Biri, Bököny, Geszteréd, Nagykálló, Nábrád, Tiszavasvári, Tiszaeszlár és Nyíregyháza – valósul meg, s olyan elemeket tartalmaz, mint amilyen a közös karácsony, húsvét, családi nap, roma-magyar táncház, állatpark- és színházlátogatás, művészeti nyílt napok.

– Az esélyegyenlőség biztosítása mellett a cél a szociális hátrányok csökkentése, a tehetségazonosítás- és fejlesztés. A programban elismert szakemberek működnek közre, a résztvevő pedagógusok tréningeken vesznek részt, de fejlesztési programok és speciális tanmenetek is készülnek. Élményekkel szeretnénk gazdagítani a szülőket és a gyerekeket, de tudást is átadunk, például arról hogyan kell viselkedni a színházban, vagy azt, hogy kell ünnepi asztalt díszíteni. Bízunk abban, hogy a művészeti foglalkozások képességfejlesztési elemei a tanulásban is gyerekek hasznára lesznek, s hogy a program során tanultak beépülnek majd a mindennapjaikba – mondta Demarcsek Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!