Nyíregyháza hírei

2013.08.30. 15:23

Fidesz-sajtótájékoztató: „ Az Etikai kódex politikai hovatartozás nélkül vállalható!”

Nyíregyháza – A két közgyűlés közötti időszak fontos eseménye volt, hogy Nyíregyháza az ország 16. gyógyhelye, ami új lehetőségeket nyit meg az egészségturizmusban és a szálláshelyeket tekintve, amivel kiléphetünk nemzetközi színtérre is – mondta a pénteki, közgyűlés utáni sajtótájékoztatón dr. Adorján Gusztáv, a Fidesz-KDNP nyíregyházi frakciójának vezetője.

Nyíregyháza – A két közgyűlés közötti időszak fontos eseménye volt, hogy Nyíregyháza az ország 16. gyógyhelye, ami új lehetőségeket nyit meg az egészségturizmusban és a szálláshelyeket tekintve, amivel kiléphetünk nemzetközi színtérre is – mondta a pénteki, közgyűlés utáni sajtótájékoztatón dr. Adorján Gusztáv, a Fidesz-KDNP nyíregyházi frakciójának vezetője. A csütörtöki ülés fontos döntésének nevezte, hogy jól haladnak a város pályázatai, s Nyíregyháza a fejlesztésekhez szükséges önerőt saját magának tudja finanszírozni. – Örvendetes, hogy az óvodai férőhelyek számának növelése mellett 28 óvodapedagógus foglalkoztatására is lehetőség van, sikerült megnyugtató megoldást találni arra, hogy a családok átmeneti otthonának felújítása alatt a családokat elhelyezzük – sorolta a frakcióvezető.

– A közgyűlésen elfogadott Etikai kódex politikai hovatartozás nélkül vállalható lett volna – jelentette ki Halkóné dr. Rudolf Éva, aki májusban interpellációban kezdeményezte a kódex megalkotását. A képviselő cáfolta, hogy az erkölcsi, etikai alapelveket megfogalmazása szájkosár lett volna az ellenzéknek, hiszen azok valamennyi képviselőre vonatkoznak, a városvezető koalíció tagjaira is.

– Az sem jó kifogás a szocialista képviselők részéről, hogy nincs szükség a kódexre, hiszen eddig is és ezután is tisztességesen fogják végezni a munkájukat, akkor miért gond, ha írásba is foglaljuk az elveket. A felvállalt értékek bizalmat keltenek a városlakókban. – Nem a jog szükségessége, hozta létre az Etikai kódexet, hanem társadalmi igény a közélet szereplőivel szemben – mondta a Halkóné dr. Rudolf Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!