Nyíregyháza hírei

2013.08.15. 09:39

Jegyzet: Ki más, mint a magyarok

<em>&nbsp;Na ez szép. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet kutatási alapján arra a lehangoló tényre derült fény: az élettel való elégedettség tárgykörében a 36 vizsgált ország közül 2013-ban Magyarországon mutatták ki a legrosszabb eredményeket. Miért nem lepődök meg?</em> Koncz Tibor jegyzete.

 Na ez szép. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet kutatási alapján arra a lehangoló tényre derült fény: az élettel való elégedettség tárgykörében a 36 vizsgált ország közül 2013-ban Magyarországon mutatták ki a legrosszabb eredményeket. Miért nem lepődök meg? Koncz Tibor jegyzete. Már csupán azért sem, mivel az Ipsos 2011-ben végzett felmérése után publikált adatok szerint a világ – gazdasági válság ide vagy oda – boldogabb lett 2007 óta. Egyetlen kivétel akadt – ki más, mint a magyarok. Persze, akkor ,,csak” 24 országban faggatóztak az illetékesek. Itthon sok a meló, az érte járó fizetség viszont vajmi csekély. A nehezen összegürcölt forintok pedig az adósságok törlesztésére folynak el.

A legújabb elemzés kimutatta: a leggazdagabb húsz százalék átlagjövedelme a négyszerese a legszegényebb húsz százaléknak! Csoda, hogy a ,,mieink” hivatalosan is a Föld legelkenődöttebb tagjai?... Akadnak, akinek ez nem tetszik. A kormány másnak hisz. Például a fogyasztói bizalmi indexnek, amely több mint egy éve emelkedő értéket jelez, ráadásul 2011 eleje óta nem jegyezték ilyen magas szinten. Most légy okos Domokos. Valami azért mégis azt súgja, azok vannak többségben, akik nem látják a fényt az alagút végén...

Koncz Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!