Nyíregyháza hírei

2013.08.27. 14:50

Jobbik-sajtótájékoztató: Nem tudni, mi lesz a Ridens intézmények sorsa

Nyíregyháza – Veszélybe kerülhet a Nyíregyházán és Balassagyarmaton található Ridens iskolák működése – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján dr. Apáti István.

Nyíregyháza – Veszélybe kerülhet a Nyíregyházán és Balassagyarmaton található Ridens iskolák működése – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján dr. Apáti István.A jobbikos országgyűlési képviselő azt is kifejtette: a hátrányos helyzetű, testi és/vagy szellemi fogyatékkal élő fiatal felnőtteket befogadó iskolák fennmaradása bizonytalanná válhat, amennyiben a jelenlegi fix 5 éves ellátási formát a kormány 1-5 éves időtartamra módosítja.

– A kétségbe esett szülők hiába kértek, eddig nem kaptak választ Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől és hivatalától, egyelőre csak annyit tudni, hogy az iskolákban szeptemberben elindulhat a tanév, de csak fél évig biztosított az egyedülálló, s ennél fogva pótolhatatlan speciális intézmények működése. A pedagógus kar nagyszerűen helytáll, a szülők elégedettek, most mégis megszüntetés, átalakítás vagy átköltöztetés várhat a Ridens iskolákra.

A 350 diákot érintő változtatási elképzelés hátterében a pénzszűke állhat, a hivatalos kormánykommunikációban vélhetően a rendszer rugalmassabbá tétele szerepel majd. Több száz speciális odafigyelést és gondoskodást igénylő, 16-25 év közötti fiatalról van szó, akik – szüleikkel együtt – rettegve várják, milyen sorsot szánnak majd az iskolájuknak – tette hozzá Apáti István.

KM-PI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!