Nyíregyháza hírei

2013.08.29. 14:55

Ma közel háromezerötszáz gyógytornász van hazánkban

Nyíregyháza - A Magyar Gyógytornászok Társaságát – mint szakmai érdekképviseleti szervezetet – 1989-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a tagjaik szakmai ismereteit elmélyítsék (lépést tartva az orvostudomány és egészségtudomány hazai és nemzetközi eredményeivel), egységes vizsgálati sémákat dolgozzanak ki és vezessenek be, egységes kezelési elveket és módszereket alakítsanak ki az egész ország területén, megismerjék a nemzetközi gyakorlatban elfogadott és elterjedt fizioterápiás vizsgálati és kezelési módszereket, valamint bemutatják és megismertetik a Magyarországon használatos fizioterápiás lehetőségeket és módszereket, megismertetik hazánkban az orvostársadalommal, más paramedikális szakmák képviselőivel és a nem szakmabeliekkel a gyógytorna, a fizioterápia lényegét és lehetőségeit.

Nyíregyháza - A Magyar Gyógytornászok Társaságát – mint szakmai érdekképviseleti szervezetet – 1989-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a tagjaik szakmai ismereteit elmélyítsék (lépést tartva az orvostudomány és egészségtudomány hazai és nemzetközi eredményeivel), egységes vizsgálati sémákat dolgozzanak ki és vezessenek be, egységes kezelési elveket és módszereket alakítsanak ki az egész ország területén, megismerjék a nemzetközi gyakorlatban elfogadott és elterjedt fizioterápiás vizsgálati és kezelési módszereket, valamint bemutatják és megismertetik a Magyarországon használatos fizioterápiás lehetőségeket és módszereket, megismertetik hazánkban az orvostársadalommal, más paramedikális szakmák képviselőivel és a nem szakmabeliekkel a gyógytorna, a fizioterápia lényegét és lehetőségeit. E célok elérése érdekében különböző munkacsoportokat működtetnek, melyek az egyes klinikai szakterületen dolgozó gyógytornászokat tömörítik (pl. traumatológia, ortopédia rehabilitáció, reumatológia, neurológia, belgyógyászat, szülészet-nőgyógyászat-urológia).

Magyarországon jelenleg közel 3500 egészségügyi főiskolát végzett gyógytornász van. A Magyar Gyógytornászok Társasága tagjaival a megyei és budapesti szervezetein, illetve munkacsoportokon keresztül tartja a kapcsolatot. Kétévenként rendeznek kongresszust, utóbb Pécsen, legközelebb pedig a jubileumot szeretnék az 1997-es nyitóhelyen, Budapesten ünnepelni.

KM–LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!