Nyíregyháza hírei

2013.08.30. 17:02

Mintaprogram keretében vált energiahatékonnyá a Kossuth Gimnázium

Nyíregyháza - Az érdeklődők már az új tanév kezdetén megtekinthetik, hogyan vált a középiskola sok tekintetben irányadóvá. Tanulmányszerű, ahogy korszerű, és ésszerű átalakítások sorával tették olcsóbbá az üzemeltetést.

Nyíregyháza - Az érdeklődők már az új tanév kezdetén megtekinthetik, hogyan vált a középiskola sok tekintetben irányadóvá. Tanulmányszerű, ahogy korszerű, és ésszerű átalakítások sorával tették olcsóbbá az üzemeltetést. A látványos átalakulás helyszíneit Rubóczki Béla informatika tanár mutatta meg. Az udvaron hatalmas munka folyik, de a kerékpártároló már kész, itt kamerák fogják ügyelni a biztonságot. Különleges lesz a szemetes is, ugyanis az italos dobozokat összepréselik, egy digitális mérleg nézi, mennyi a PET palackok súlya, ha elérte a küszöbértéket, értesíti a szállítókat. A sok eszköz sok energiát használ, amit viszont a tetőn elhelyezett napelemek termelnek ki. Hogy még kisebb legyen az energiaszámla, a tantermekben a fénycsöveket LED sorra cserélték. A 64 napelem, éves szinten 10300kWh energiát állít elő. A vízzel is takarékoskodnak, egy tárolóban gyűjtik az esővizet, azzal öblítik a wc-ket, így értékes ivóvizet takarítanak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!