Nyíregyháza hírei

2013.08.10. 12:39

Morgás a város szélén

Nyíregyháza - A városházán állítják: az év végén már lehet használni a szennyvízcsatorna-hálózatot.

Nyíregyháza - A városházán állítják: az év végén már lehet használni a szennyvízcsatorna-hálózatot. Tóth Jánosné nem először hallatja a hangját. A Sátor utca lakója hol a szerkesztőségben, hol a közmeghallgatáson ismétli el a problémáját. Elégedetlen a közbiztonsággal, az út állapotával, úgy érzi, hogy Nyíregyháza legszélső utcájával nem foglalkoznak eléggé az illetékesek.

Bodnár Zoltán is morgolódik. Harminchárom éve telektulajdonos a Nyírtelek felé vezető főút közelében, jó pár esztendeje pedig lakóként követi nyomon a folyamatokat.

– Évekig fizettünk, vártunk, hogy beinduljon a szennyvízprogram. Örömünkre felgyorsultak az események, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy újabb éveket kell várni a tényleges megvalósulásra, mert együtt kezelnek bennünket a Levendula utcával. Miért van ez? – tárta szét a karját. – A 30-as tábla ellenére kamionok, munkagépek, kombájnok mennek nagy sebességgel, tönkre teszik az utat.

Ha esik az eső, mint nemrég is, kriminális állapotok vannak. Iskolaidőben váltócipőt visznek a diákok, amit az utca végén átvesznek. Szeretnénk a páratlan oldalban járdát, a párosban pedig vízelvezetőt. Van erre lehetőség? Mi már írtunk petíciót, és elhatároztuk, hogy a végsőkig megyünk. Azt szeretnénk, hogy mi is élhető körülmények között tölthessük napjainkat, ne pedig sárban és bosszúságban. Nem hiszem, hogy olyan nagy igényeink lennének.

Pató István, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály vezetője válaszolt a felvetésekre:

– A szennyvízcsatorna építése a jelenlegi ütemtervek szerint ez év végéig be fog fejeződni, a hálózatot így már ez évben lehet használni. Az Európai Unió által támogatott program az eredeti állapot helyreállítására biztosít támogatást, többlet burkolatépítés, illetve csapadékvíz-elveztetés ebből a forrásból sajnos nem finanszírozható. A Sátor utca Tokaji út felőli szilárd burkolatú szakaszán mintegy 300 méter hosszban a pályázati forrást a város kiegészíti annak érdekében, hogy ne sávos, hanem teljes szélességű helyreállítás készüljön.

- KM–LTL -

05 Sátor utca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!