Nyíregyháza hírei

2013.08.07. 12:46

MSZP-sajtótájékoztató: „A nyugati elkerülőnek nincs fekete doboza!"

Nyíregyháza – A nyugati elkerülőnél sem sötét, sem titkos múlt, sem fekete doboz nincsen. A város akkor elfogadta, hogy az autópálya építése mindennél fontosabb! – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Csabai Lászlóné, a párt megyei alelnöke, Nyíregyháza volt polgármestere.

Nyíregyháza – A nyugati elkerülőnél sem sötét, sem titkos múlt, sem fekete doboz nincsen. A város akkor elfogadta, hogy az autópálya építése mindennél fontosabb! – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Csabai Lászlóné, a párt megyei alelnöke, Nyíregyháza volt polgármestere. – A megyében a prioritást az M3-as továbbépítése kapta, ezen kívül 19, a város és a megye számára nagyon fontos három-számjegyű út teljes korszerűsítése került be az Új Magyarország Fejlesztési Tervbe. Küzdöttünk azért, hogy a nyugati elkerülőnek legalább az első üteme, a kálmánházi lehajtó megépüljön. – Ezt Felbemrann Endre lobbizásának köszönhetően sikerült elérni, a 2009-es költségvetés első tervezetében 2,5 milliárd forinttal benne is volt, ám a válság elvitte.

Csabai Lászlóné szerint, ha a 2002-ben nem lett volna kormányváltás, akkor most prodi kitérővel 15 kilométerrel hosszabb utat kellene megtenni Budapestig, és Újfehértó után lenne a nyíregyházi leágazás. – Ezt sikerült megakadályozni, azonban a Görbeháza-Orbán-Kósa kitérő megmaradt – fogalmazott a megyei alelnök. – Az „átkos, elmúltnyolcévben” megépült az M3-as autópálya Nyíregyháza és Polgár közötti szakasza, a keleti elkerülő, megtörtént a 4-es és 41-es számú főút korszerűsítése – sorolta az alelnök, majd megjegyezte: a nyugati elkerülő mérnöki tenderének határideje 2018. Ez azt jelenti, hogy a Tokaji út építését a kormány eddig tervezi befejezni és nem a korábban hangoztatott 2015-ig.


A FIDESZ-KDNP részéről dr. Adorján Gusztáv levélben tájékoztatta szerkesztőségünket álláspontjukról.

"Az MSZP mai tájékoztatóján elhangzottakra az alábbiakban kívánunk reagálni:

Tényekkel nem érdemes vitatkozni, márpedig tény az, hogy a szocialisták hiába ígérték meg többször is a nyíregyháziaknak a nyugati elkerülőt, mégsem történt semmi. Amikor ezzel a ténnyel szembesítik őket, továbbra is csak magyarázkodni és ferdíteni tudnak, ahelyett, hogy elismernék óriási siker minden nyíregyházi számára, hogy a jelenlegi városvezetés elérte, hogy az elkerülő a tervezettnél tíz évvel korábban megépülhessen. Örülni kellene ennek az eredménynek, mert a magyarázkodásból, a tények elferdítéséből, egyetlen méternyi utat sem lehet építeni.

Dr. Adorján Gusztáv frakcióvezető"

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!