Nyíregyháza hírei

2013.08.30. 07:21

Nem engedtek a 10 ezerből

Nyíregyháza - A Lakszöv küldöttgyűlése döntött: aki október végéig fizet, annak a gazdasági viharok múltán jóváírják a pénzt.

Nyíregyháza - A Lakszöv küldöttgyűlése döntött: aki október végéig fizet, annak a gazdasági viharok múltán jóváírják a pénzt.

Mindazon lakástulajdonosok részére, akik a pótbefizetés teljes összegét (10 ezer forintot) 2013. október 31-ig befizetik a Nyíregyházi Lakásszövetkezet számlájára, a szövetkezet folyamatos és biztonságos fizetőképességének (likviditásának) helyreállását követően teljes egészében jóváírják.

Többek között erre az 5200 tagot érintő határozati javaslatra szavazott elsöprő igennel csütörtök este a Nyíregyházi Lakásszövetkezet határozatképes küldöttgyűlése a Hotel Korona emeleti rendezvénytermében, ahová ezúttal tanácskozási joggal valamennyi „lakszövös” meghívást kapott.

Előtörtek az indulatok

Ahogy az megjósolható volt, a napirendi pontok tárgyalását, az elnök beszámolóját és a határozati javaslatok elfogadását élénk kritika kísérte a küldöttek háta mögött helyet foglalók táborából. Alig fél órával a „startpisztoly eldördülése” után a pótdíjbefizetést ellenzők azzal vádolták meg a fizetnivalót május végén megszavazó küldötteket, hogy nem legitimek, csupán a cégvezetés akaratát kiszolgáló „Bólogató Jánosok”, akik nem a lakóközösségek érdekeit képviselik.

A küldöttek visszautasították a „vádakat”, hangsúlyozva: ingyenesen, társadalmi munkában, lelkiismeretesen és legjobb tudásuk szerint végzik feladataikat, a pótdíjbefizetés megszavazása pedig a kisebbik rossz, egy gazdasági kényszer szülte, de vállalható teher volt a szövetkezeti csőd fenyegető réméhez képest.

A kritikusok sérelmezték, hogy az augusztus 31-éig felújítási hitelüket végtörlesztők „megússzák” a pótdíjat, akiknek nincs és sosem volt ilyen tartozásuk, azok viszont nem, s ők kvázi „mások helyett fizetnek”. Szathmáry Imre ügyvezető elnök elmondta: nem terveznek újabb megszorító intézkedést, és hála az eddig befolyt pótbefizetéseknek, hiteltörlesztéseknek, megszűnt a Lakszöv kintlévőségének növekedése.

– Ha ez így folytatódik, végre helyreállhat az egyensúlyunk, és bizonyára a bankok is nyitottabbak lesznek, akiktől likviditási kölcsönt szeretne igényelni a Nyíregyházi Lakásszövetkezet – mondta az ügyvezető.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!