Nyíregyháza hírei

2013.08.31. 10:40

Vidám zenei kavalkád a Korzó nagyszínpadán

Nyíregyháza - A Korzó nagyszínpad elé érdemes szombaton és vasárnap is ellátogatni. Ma először a Tatros zenekar hallható, az együttest a közös muzsikálás öröme, valamint a gyimesi és moldvai hagyományos népzene, néptánc és kultúra iránti szerelem hozta létre.

Nyíregyháza - A Korzó nagyszínpad elé érdemes szombaton és vasárnap is ellátogatni. Ma először a Tatros zenekar hallható, az együttest a közös muzsikálás öröme, valamint a gyimesi és moldvai hagyományos népzene, néptánc és kultúra iránti szerelem hozta létre. A Magyar Rádió 2008-ban kérte fel Rutkai Borit, hogy a Vacka Rádió mesesorozathoz komponáljon zenei kíséretet. Élő, játékos, interaktív koncertjük idővel újabb ötlettel gazdagodott – ők is hallhatók szombaton. A 2011-ben alakult Etnofaun a magyar népzenét a beatzene különböző korszakaiba ágyazva adja elő, a koncert egy vidám zenei kavalkád lesz. Vasárnap a Parapács zenekar és Kubinyi Júlia nyitja a fellépők sorát – az együttes a Fölszállott a páva tehetségkutató vetélkedő zenekar kategóriájának győztese, és itt tűnt fel Kubinyi Júlia is. A Sajtkukacz igazi világzenét játszik: a világban lakó muzsikát szólaltatja meg. A Kolo együttes célja a horvátok, a szerbek és a szlovének népzenei hagyományainak gyűjtése, feldolgozása és színpadra állítása – ezt mutatják meg vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!