Nyíregyháza hírei

2013.09.05. 10:56

A királynő első udvarhölgye

Nyíregyháza - A nyíregyházi Lukács Réka szép eredménye a Miss International Hungary szépségversenyen.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Lukács Réka szép eredménye a Miss International Hungary szépségversenyen.A nemzetközi Miss International szépségverseny nem csak egy a sok hasonló jellegű vetélkedő közül, hanem „a” szépségverseny. Ötvenhárom esztendeje rendezték meg először a világon. A Miss World, Miss Universe, Miss Earth és a Miss International szépségversenyt nagyságuk, szervezettségük, díjaik, ismertségük és elismertségük okán a The Big Four (A Nagy Négy) néven emlegetik. Ezért is komoly szakmai elismerés, hogy a nyíregyházi Lukács Réka lett az idén Ötvös Brigitta királynő első udvarhölgye a a Miss International Hungary 2013-on.

– Tudom, közhelynek hangzik, de úgy gondolom, minden nő kislánykorában arról álmodik, hogy egyszer királynő lehessen. Emlékszem, 3 éves voltam, amikor felvettem anyukám magassarkúját, feltettem a műanyag koronám, és abban illegettem magam. Mindig is vonzott a színpad, szerettem szerepelni. Ezen kívül úgy gondolom, hogy hatalmas élmény részese lenni egy ilyen színvonalas versenynek, és nagyon sokat tanultam ez idő alatt.

Lukács Réka tavaly a Miss Alpok Adria versenyen elnyerte a Sóstó szépe címet – akkor nem csak koronát kapott, hanem egyúttal kedvet is a további versenyzéshez.

– A Miss International Hungary-n a döntős lányokkal részt vettünk egy 8 napos felkészítő táborban. Remekül éreztük magunkat, a hangulat is kifogástalan volt, bár nagyon feszített tempóban haladtunk előre. Izgalmas volt a finálé: egész nap próba, haj, smink, aztán eljött a várva várt pillanat, és felléptünk a színpadra a szeretteink és több száz néző elé. Abban a gyönyörű bálteremben tényleg mind a huszonnégyen királynőnek éreztük magunkat.

Természetesen mindenki úgy indult neki, hogy legbelül első szeretne lenni, de én teljes mértékben elégedett vagyok a második helyezésemmel, ami nagyon megtisztelő. Bevallom, nem számítottam rá. Jövőre már tapasztaltabban vágok neki a versenynek. Rengeteg új barátra tettem szert. A verseny végére egy nagyon jól összeszokott csapat, szinte egy nagy család lettünk. Sok hasznos program részesei lehettünk, mint például a prezentációs gyakorlatok angolul és a járásóra.

Lukács Réka nemrégiben költözött Budapestre, mivel a Gazdasági Főiskola külkereskedelmi karán kezdte meg a tanulmányait – angol nyelvű, nemzetközi gazdálkodás szakon.

– Ezzel együtt Nyíregyháza az otthonom. Balatonfüreden éltem 8 évig, aztán költöztünk Szabolcsba. Nagyon szeretem a várost, szerintem gyönyörű. Odaköt a családom, a barátaim és a rengeteg élmény, amiket Nyíregyházán szereztem. Szabadidőmben hostessként dolgozom különböző rendezvényeken, konferenciákon. A verseny nem változtatja meg az életemet. Úgy gondolom, hogy élvezni kell az ilyen lehetőségeket. Mindenkiben benne van a versenyszellem, de meg kell találni azt a határt, amit nem lépünk át. Hiszen itt sem kizárólag a győzelem a fontos. Jó érzés a királynő első udvarhölgyének lenni...

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!