Nyíregyháza hírei

2013.09.13. 11:18

Akcióban a Hulladék-kommandó

Nyíregyháza - 2004 óta fordít a nyíregyházi önkormányzat kiemelt figyelmet az illegális hulladéklerakás megfékezésére.

Nyíregyháza - 2004 óta fordít a nyíregyházi önkormányzat kiemelt figyelmet az illegális hulladéklerakás megfékezésére.Sajnos az autónk ablakából az országút mellé pillantva gyakran látunk eldobált hulladékot, amelyek szépen lassan otromba szeméthalmot alkotnak. Ez nem csak a szemünknek fáj, de a környezetünkre is ártalmas. A nyíregyházi önkormányzat a NYÍRVV-vel és a közterület-felügyelettel karöltve a hagyományokhoz híven az idén is útjára indította a Hulladék-kommandót.

Kósa Tímea alpolgármester a Hóvirág utcai helyszíni szemlén elmondta: az akcióval fel szeretnék hívni a figyelmet a hulladéklerakás szabályainak betartására, és fülön kívánják csípni azokat, akik illegálisan, a környezetre ártalmas módon helyezik el a szemetüket.

– Úgy gondolom, hogy optimális esetben nem a közterület-felügyelet és a városüzemeltetés feladata lenne az illegális szemét felszámolása, mert ha az emberek nem lennének ilyen felelőtlenek, nem is lenne élő ez a probléma – mondta az alpolgármester.

A hulladék felszámolásában Kiss Sándorné is közreműködött, mint a Hulladék-kommandó tagja. Lapunk érdeklődésére elmondta: Borbányán már hetek óta az eldobált szemetet gyűjti, közmunkásként pedig 2010 óta dolgozik a NYÍRVV-nél.

– Általában az erdős, a városon kívül eső területeken találunk nagyobb szemétkupacokat, főleg műanyagflakonokat. Úgy gondolják az emberek, hogy ott nem lesz szem előtt, pedig ez nem így van. Sokan dolgozunk azon, hogy ezeket a gócpontokat felszámoljuk – mondta Kiss Sándorné.

További részletek a Kelet-Magyarország szeptember 14-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!