Nyíregyháza hírei

2013.09.15. 16:23

Az utolsó tanítói évfolyam hallgatóinak 45 éves találkozója Nyíregyházán

Nyíregyháza - A 2013–as évfolyam találkozó emlékére minden résztvevő megkapta annak az évkönyvnek fénymásolatát, mely a Nyíregyházi Felsőfokú Tanítóképző Intézet 1965/66. –1968/69. tanévekről szól.

Nyíregyháza - A 2013–as évfolyam találkozó emlékére minden résztvevő megkapta annak az évkönyvnek fénymásolatát, mely a Nyíregyházi Felsőfokú Tanítóképző Intézet 1965/66. –1968/69. tanévekről szól.

A borítót követő belső oldalán a következő idézet olvasható. „Az vagy, ami a munkád, nem több és nem kevesebb, az eltűnő időből ez őrzi meg, emberségednek ez ad alapot, arcodnak redőibe vési fel nevedet, amelyet te hordasz, amely te vagy, magad, egyedül, a munkád által örökké.” Bárdosi Németh János.

A nyíregyházi Felsőfokú Tanítóképző Intézet 1968–ban, végzett utolsó tanítói évfolyam hallgatói, – melyen 61–en diplomáztak – szeptember 14–én, szombaton rendezték meg a 45 éves találkozójukat Nyíregyházán. A volt intézet a Bethlen Gábor utca 39. alatt volt. Ma a volt tanítóképzői intézetében, természetesen bővülve a Művészeti Középiskola és Kollégium, Búza út 1–3 alatt van. A találkozó résztvevői a volt intézet főbejárata előtt találkoztak 27–en. A megjelentek végigjárták a régi alma mater termeit, tornatermét, megtekintették az udvarát s felidézték a 45 évvel ezelőtti emlékeket. A megérkezéskor volt itt üdvrivalgás, sikongás, ölelkezés, de természetesen a szemek sarkában megjelenő könnyek is a boldog találkozás örömét idézték. Sajnos 17–en már csak az égi katedráról lehettek részesei az évfolyam találkozónak. Különböző okok miatt nem tudott részt venni a találkozón 17 fő.

Emlékezés–köszönet

A megjelentek megemlékeztek elhunyt tanáraikról, évfolyamtársaikról, akiknek tiszteletére gyertyákat gyújtottak, felolvasván neveiket, s néma főhajtással adóztak tiszteletükre. Ezt követően a résztvevők rövid életútjukat ismertették, s egyúttal felidéztek egy–egy sajátságosan a „legemlékezetesebb történetem” címmel, az emlékezetükben lévő iskolai sztorit. A bőséges és finom gasztronómiai élvezeteket – vacsorát – követően a résztvevők megosztották egymással, családi örömeiket és bánatait. A család, a gyerek, unokák képeinek közös nézegetése pedig az élményeket gazdagítva tette még emlékezetesebbé ezt a napot.

A kötetlen évfolyam találkozó résztvevői ezúton is köszönik, a szervezők, Dr. Turóczy Csabáné /Fedor Julcsi/, valamint Kiss Zoltánné /Gyenes Klára/, a találkozó sikeres lebonyolítását, hogy az ország különböző pontjairól – levélben még külföldről is – részesei lehettek a jó hangulati baráti estének.

A kellemes hangulatú találkozó résztvevői a 45 évvel ezelőtti események felidézésével, az újbóli találkozás élményével gazdagodva tértek haza.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!