Nyíregyháza hírei

2013.09.16. 13:44

Bátrabban megyünk távolabb dolgozni

Nyíregyháza - A lakhatási támogatás megkönnyíti az álláskeresők elhelyezkedését az ország különböző pontjain.

Nyíregyháza - A lakhatási támogatás megkönnyíti az álláskeresők elhelyezkedését az ország különböző pontjain. A lakhatási támogatás igénylésének eddigi tapasztalatai alapján Szabolcs-Szatmár-Bereg azon megyék közé tartozik, ahonnan a legtöbben kerekednek fel és vállalnak munkát az ország távolabbi pontjain.

– Az idén már 3264 álláskereső érdeklődött a lehetőség iránt, és fokozatosan élnek vele. Eddig 136 igénylő elhelyezkedését támogattuk – kaptuk a tájékoztatást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjától.

A kérelmekkel jellemzően a fővárosi munkavégzést céloznak meg, és a hatósági szerződést kötött ügyfelek közül 52-en helyezkedtek el a fővárosban. A támogatott ügyfelek közül legtöbben adminisztratív és szolgáltatási támogató tevékenységet végeznek, humán jellegű, egészségügyi, kereskedelmi és vendéglátó-ipari valamint szállásadó munkakörben dolgoznak.

Hosszas ingázás helyett

A lakóhelyüktől távolabb dolgozók 2012 októberétől igényelhetnek lakhatási támogatást, amennyiben a lakóhely és a munkavégzés helye legalább 100 kilométerre van egymástól, vagy a munkavégzés helye és az állandó lakóhelye között naponta – tömegközlekedési eszközzel – üt óránál tovább tartana az oda- és visszautazás ideje.

Lakhatási támogatást a fenti feltételeken túl azok kaphatnak, akik négy célcsoport valamelyikének megfelelnek, azaz őket a munkaügyi kirendeltség: legalább három hónapja álláskeresőként, pályakezdő álláskeresőként, csoportos létszámleépítésben érintett álláskeresőként, vagy közfoglalkoztatást követően álláskeresőként tart nyilván.

A lakhatási támogatás maximum 18 hónapig adható, összege fix, amely hathavonta változik: az első hat hónapra 100 ezer, a másodikra 60 ezer, a harmadikra 40 ezer forint támogatás adható, amelyből a bérleti díj és a rezsiköltség finanszírozható, természetesen számlával igazolva.

KM–NyZs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!