Nyíregyháza hírei

2013.09.05. 17:38

Egy év börtön, két évre felfüggesztve a lányokkal üzletelő vállalkozónak

Nyíregyháza - Prostitúció elősegítésének vádjával állt a Járási Bíróság dr. Harman Anikó vezette tanácsa elé M. Attila. A vádirat szerint a férfi idén júliusban bérelt ki egy nyíregyházi lakást, annak céljából, hogy ott lakni fog, valamint prostituáltakkal osztja meg a lakást, akikkel közösen szereznek bevételt az ügyfelektől.

Nyíregyháza - Prostitúció elősegítésének vádjával állt a Járási Bíróság dr. Harman Anikó vezette tanácsa elé M. Attila. A vádirat szerint a férfi idén júliusban bérelt ki egy nyíregyházi lakást, annak céljából, hogy ott lakni fog, valamint prostituáltakkal osztja meg a lakást, akikkel közösen szereznek bevételt az ügyfelektől. A vádlott internetes felületen kínálta a hirdetésre jelentkező „vidéki lányok” fotóit, majd egy dobozban gyűjtötték a bevételt, aminek fele illette a lányokat, a feléből a vádlott akarta az albérletet fizetni. A vállalkozás nagyjából 2 hét után, egy rendőrségi rajtaütés nyomán dőlt be, más körülmények mellett így került sor a gyorsított eljárásban történő tárgyalásra.

Nagyjából 90 ezer forintot kéjelegtek össze a hölgyek, amiből még egy ágyat is kellett venni. A vádlott a tárgyaláson elmondta: korábban egy nagyáruházban volt üzlete, mostanában a megmaradt készlet kiárusításából élt. Munka lehetősége akkor nem akadt, ezért gondolt a pénzszerzésnek erre a módjára. A lányok önként vállalták, amit tettek, a tarifát közösen beszélték meg, senkit nem fenyegetett, nem kényszerített.

A tettét megbánta, és szeretné jóvátenni. Korábban soha nem került szembe a törvénnyel. A vádhatóság képviselője a vádat fenntartotta, és indítványozta börtönbüntetés kiszabását, felfüggesztett próbára bocsátással. A védelem arra tett indítványt, hogy a bíróság azt állapítsa meg, a vádlott csak megosztotta a bérelt lakást, ezért pénzbírsággal sújtsa a vádlottat a tanács.

A bíróság a súlyosító és az enyhítő körülmények mérlegelése után az ügyészi indítványnak adott helyt. A vádlott bűnös, büntetése egy év börtön, az ítélet végrehajtását két éves próbaidőre felfüggesztették.

A vádirat által említett Mónika, Mária és Rita külön szabálysértési eljárásban felelt a cselekményért. Az indoklásban elhangzott, a cselekmény büntetési tétele 1 és 5 év közötti és az általános szabály szerint a törvényi középmérték 3 év börtön lenne.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn, így az nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!