Nyíregyháza hírei

2013.09.22. 13:57

Fél másodpercen múlt a döntő

Budapest - A 2013-as Nemzeti Vágta döntőjét szabolcs-szatmár-beregi lovas nélkül rendezték meg a hétvégén a Hősök terén. Pedig csak egy hajszálon, egy sörényszálon múlt...

Budapest - A 2013-as Nemzeti Vágta döntőjét szabolcs-szatmár-beregi lovas nélkül rendezték meg a hétvégén a Hősök terén. Pedig csak egy hajszálon, egy sörényszálon múlt...

A 12 előfutamban 6 megyei zsoké volt érdekelt. A 4. előfutamban a Nyírbogdányt képviselő Eszenyi Róbert a második hellyel továbbjutott, a mögötte éppen csak lemaradó Molnár Attila (Nyíregyháza) viszont kiesett. A 9. előfutamban a Tímárt reprezentáló Bálint István a 4. pozíciójával lemaradt a folytatásról. A 10. előfutamban a Borsodi Vágta győztese, Márton Sarolta (Ilk) futamgyőztes lett, megelőzve Gyurcsán Róbertet (Ajak) – mindketten készülhettek a középdöntőre.

A 11. előfutamban Benner János (Máriapócs) a második helyével kvalifikálta magát, ám az 1. középfutamban 3. lett, így elúszott számára a finálé lehetősége. Utána a végső sikert célként kitűző Márton Sarolta állt rajthoz, és bár Ringló nyergében jó időt futott, 80.68 másodperccel éppen csak lemaradt az első helyről, Kozárd lovasa, Molnár Gyöngyi mindössze 0.49 másodperccel előzte meg. Ugyanebben a középfutamban Eszenyi Róbert Elysével a negyedik helyen ért célba.

A 4. középfutamban próbált szerencsét Gyurcsán Róbert, ám Dariusszal ő is csupán a negyedik lett, így egyértelművé vált, hogy a legjobb öt közé nem jutott be az idén szabolcs-szatmár-beregi zsoké. A Fogatvágta 2. előfutamában 3. helyen zárt ifj. Fekete György a Nyírbátori ménes képviseletében. A Kishuszár Vágtán Csenge póni nyergében Gönczi Rebeka 3. lett a 2. előfutamban. Mindazonáltal mindannyian életre szóló élménnyel gazdagodtak.

- KM–LTL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!