Nyíregyháza hírei

2013.09.09. 13:43

Fidesz-Sajtótájékoztató: Eredményesen zárult a visegrádi frakcióülés

Nyíregyháza - A fűtési szezon kezdetével 11 százalékkal csökken a villamos energia, a gáz és a távfűtés ára - emelte ki a Fidesz visegrádi frakcióülésének egyik legfontosabb döntését hétfői sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

Nyíregyháza - A fűtési szezon kezdetével 11 százalékkal csökken a villamos energia, a gáz és a távfűtés ára - emelte ki a Fidesz visegrádi frakcióülésének egyik legfontosabb döntését hétfői sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. Hozzátette: a tavaly decemberi árakhoz képest így ősztől összességében 20 százalékkal csökken a szolgáltatások ára, ami egy átlagos háztartás esetében 10 ezer forint megtakarítást jelent.

Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a szocialista kormányok idején nagy mértékben nőtt a gáz és a villany ára, az MSZP a bankok és a multik érdekeit tartotta szem előtt. – A Fidesz kormány most, hogy megteremtette az intézkedés gazdasági feltételeit, visszaadja az embereknek, amit korábban elvettek tőlük. A szénnel, tűzifával fűtő családok esetében a hatósági árképzés jelenthet megoldást. Napirenden van a temetkezési költségek csökkentése, az „idő előtt” munkába álló kismamákat támogató gyed extra, és a közműszolgáltató cégek nonprofittá tétele. A tranzakciós illeték áthárítására „válaszul” a kormány szeretné elérni, hogy havonta két alkalommal ingyenesen használhassák az ATM-eket az ügyfelek.

– A hitelesek megsegítése ügyében a kormány álláspontja szerint a deviza alapú kölcsönben eladósodott ügyfelek nem járhatnak jobban, mint a forint alapú adósok. Úgy véljük, a nehéz helyzetbe került ügyfeleknek jóvátétel jár, ezért kaptak „ultimátumot” a bankok – mondta dr. Tilki Attila.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!