Nyíregyháza hírei

2013.09.05. 14:27

Gyorsított eljárásban tárgyalják a bordélyház üzemeltetők ügyét

Nyíregyháza - A Járási Ügyészség szóvivőjét dr. Szilágyi Lászlót kérdeztük, történt-e vádemelés az augusztus elején felszámolt bordély ügyében?

Nyíregyháza - A Járási Ügyészség szóvivőjét dr. Szilágyi Lászlót kérdeztük, történt-e vádemelés az augusztus elején felszámolt bordély ügyében? A szóvivő válasza: a Nyíregyházán működött bordélyházra vonatkozó, telefonon feltett kérdésére az alábbiakról tájékoztatom: A Nyíregyházi Járási Ügyészség a mai napon – gyorsított eljárás keretében - bíróság elé állítja a vádlottat, bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése bűntette miatt. A vádirati tényállás szerint a vádlott 2013 májusában újsághirdetést adott fel, melyben erotikus masszázsra keresett jelentkezőket.

A hirdetésre három hölgy jelentkezett, akikkel a vádlott megállapodott, hogy pénzért fognak szexuális szolgáltatásokat nyújtani az általa bérelt ingatlanban, illetve a vádlott fényképeket is készített a hölgyekről a szolgáltatás internetes hirdetése céljából. A vádlott Nyíregyházán egy társasházi lakást bérelt, ahol az előbbi három hölgy 2013. július 23. és augusztus 8. napja között szexuális szolgáltatásokat nyújtottak az ügyfeleknek, az ezért kapott pénzt pedig megfelezték a vádlottal. A bűncselekmény büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

- A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője Fedor Rita az augusztus elején történt elfogás után elmondta: egy 31 éves helyi férfi még júliusban bérelt ki egy nyíregyházi lakást, ahol egy 35 éves nyírbátori, valamint két 25 éves, tiszagyendai, illetve debreceni nőt foglalkoztatott prostituáltként. A férfi a nők által kínált illegális szexuális szolgáltatást egy internetes oldalon hirdette. A férfi ellen prostitúció elősegítésének bűntette, míg a nők ellen tiltott prostitúció elkövetése miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!