Nyíregyháza hírei

2013.09.10. 12:35

Gyümölcsöző a sulialma-akció

Nyíregyháza - Az idén már a felső tagozatos diákok is részt vesznek az iskolagyümölcs-programban.

Nyíregyháza - Az idén már a felső tagozatos diákok is részt vesznek az iskolagyümölcs-programban. Folytatódik a Nemzeti Iskolagyümölcs-program, ettől a tanévtől az alsó tagozatos gyerekek mellett már az ötödik és hatodik évfolyamon tanulók is részt vehetnek az uniós társfinanszírozású országos akcióban. A 2009-ben indult egészségmegőrző programhoz évről-évre egyre több iskola csatlakozik, jelenleg több mint félmillió általános iskolás jut friss gyümölcshöz.

– A cél világos és üdvözlendő: egészségesebb táplálkozásra, minél több zöldség- és gyümölcsfogyasztásra ösztönözni a fiatalokat – mondja dr. Komáromi István, a jósavárosi Eötvös József gyakorlóiskola igazgatója. – Az egészséges táplálkozási szokásokat gyermekkorban kell kialakítani, csak így lehet sikeres az elhízás elleni küzdelem és az ezzel összefüggésben kialakuló betegségek megelőzése. A „Csoki” iskola évek óta részt vesz a „sulialma” programban, évente eddig közel félezer diákunk jutott friss, egészéges, tápláló, hazai gyümölcshöz, ez a létszám most kiegészül az 5. és 6. évfolyamon tanulókkal – tette hozzá dr. Komáromi István.

A fenntartó Nyíregyházi Főiskola másik gyakorló általános iskolájában is gyümölcsöző eredményekről számolt be az iskola első embere, Andó Károly.

– Az Apáczaiban gyümölcs vagy minőségi, valódi gyümölcslé formájában jut vitaminokhoz iskolánk 480 diákja. Őszintén hiszem, hogy a mindennapos testnevelés, a rendszeres testmozgás és a Nemzeti Iskolagyümölcs-program beváltja a hozzá fűzött reményeket: a gyermekeinkből egészséges(ebb) felnőttek lesznek. A program nagy előnye, hogy nem szociális, rászorultsági alapon működik, minden érintett diák részesül „Szabolcs aranyából” – nyilatkozta lapunknak az igazgató.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!