Nyíregyháza hírei

2013.09.13. 08:48

Jegyzet: A dodzsem is alszik...

<em>Volt egyszer egy vidám barakk. Ha minden klappol ma Amerikában, akkor van egy vidám Barack. Bármennyire is szomorú, maholnap bezár a Vidám Park, elérhetetlenné válik sok szebb napokat megélt sark. Ugyanis szeptember 30-án lehúzzák a rolót, és bármennyire is érzelgős és emberi a búcsú, lehet menni az állatkertbe.</em> Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Volt egyszer egy vidám barakk. Ha minden klappol ma Amerikában, akkor van egy vidám Barack. Bármennyire is szomorú, maholnap bezár a Vidám Park, elérhetetlenné válik sok szebb napokat megélt sark. Ugyanis szeptember 30-án lehúzzák a rolót, és bármennyire is érzelgős és emberi a búcsú, lehet menni az állatkertbe. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Októbertől a Fővárosi Állat- és Növénykert veszi át a Vidám Park területét, de megőrzik a klasszikus, védendő értéket képviselő játékokat, és üzemeltetik is azokat, amelyek még az egykori Angolparkból, illetve Vurstliból kerültek az intézményhez.

Tudjuk jól, hogy nem egy Disneyland, de még csak nem is egy Práter... A látogatottsága az utóbbi 20 évben rohamosan csökkent, 2007 óta szinte megfeleződött az érdeklődők száma. Nincs mit szépíteni: ebben a formában eljárt felette az idő. A teljes árú jegy 4900 forint, ami korántsem pénztárcabarát. A hullámvasút aljára érkezett a Vidám-sztori, a ráfizetéstől elszédültek volna az üzemeltetők, mintha körhintán ülnének. A cél: lövölde, ahol tragikus sortűz zúdul a vidámságra. Az üzenet átruházható – ami nem megy, nem kell erőltetni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!