Nyíregyháza hírei

2013.09.25. 14:19

Kultúrmaratonnal búcsúznak a művészeti csoportok

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, hamarosan elkezdődik a Váci Mihály Kulturális Központ felújítása, az intézményben működő művészeti csoportok és együttesek a jövőben új helyszíneken próbálnak a fellépéseikre. Ám egy kultúrmaratonra még visszatérnek, hogy méltóképpen búcsúzzanak el a kulturális központtól.

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, hamarosan elkezdődik a Váci Mihály Kulturális Központ felújítása, az intézményben működő művészeti csoportok és együttesek a jövőben új helyszíneken próbálnak a fellépéseikre. Ám egy kultúrmaratonra még visszatérnek, hogy méltóképpen búcsúzzanak el a kulturális központtól. – Szeptember 27–28-án a néptánctól a modern táncig, a countrytól a break-ig, a hastánctól a balettig számos műfaj várja az érdeklődőket, de lesznek zenei programok, stepmaraton és sakkverseny is – tájékoztatta lapunkat Cservenák László, a kulturális központ igazgatója.

– A kétnapos, ingyenes rendezvénnyel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ezek a csoportok a város kulturális és közművelődési életének nagyon fontos szereplői, akiket természetesen visszavárunk. Ez a program olyan, mint egy vendégkönyv, amibe mindenki szeretné beleírni a nevét, egy kordokumentum, ami Nyíregyháza életének egy fontos állomását rögzíti.

Mivel ezek az együttesek nagyon erősen kötődnek a házhoz, szívesen vállalták a részvételt, a sokszínűségük pedig garancia arra, hogy egy nagyon pörgős, magas színvonalú kulturális esemény részesei lehetnek a pénteken és szombaton hozzánk látogatók – mondta az igazgató, aki maga is nagyon szerette, hogy hétfőtől vasárnapig mindig lüktetett a kulturális központ, és akinek furcsa lesz, hogy az eddigi kavalkádot egy időre a csend, pontosabban a munkálatok zaja váltja majd fel.

 

A programok:

Szeptember 27., péntek

17 óra: Szabolcs Koncert Fúvószenekar és Majorette csoport

17.30 óra: Igrice néptáncegyüttes

18 óra: Megnyitó

18.10 óra: Street Dance School Tánciskola

18.45 óra: Szabolcs néptáncegyüttes

19.30 óra: Everdance táncszínház

20 óra: Zumba Zsófival

20.20 óra: Arsis Moderntánc Stúdió

21 óra: Mentha Project

22.15 óra: Nap együttes

Kísérő rendezvény: 19–21.30 óra: Stepmaraton

Szeptember 28., szombat

16 óra: Dongó együttes

16.45 óra: Primavera balettegyüttes

17.15 óra: Ab Ovo Crew Break

17.45 óra: Re-Flex Moderntánc Stúdoó

18.15 óra: Mandala dalszínház

18.45 óra: Szabolcs Tánccentrum

19.30 óra: Napfény Lányai hastánccsoport

20.15 óra: Eastern Eagles Line Dance Club és No Techno Country Band

21.20 óra: Kaland-Old-Rock

22.20 óra: FullContact

Kísérő rendezvény: 14 óra: II. Nyíregyháza Kupa sakkverseny

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!