Nyíregyháza hírei

2013.09.24. 19:43

Megújul a lakótelep

Nyíregyháza - Másfél milliárd forintból születik újjá az Érkerti lakótelep.

Nyíregyháza - Másfél milliárd forintból születik újjá az Érkerti lakótelep. – Több mint 1,5 milliárd forintot költünk jövő év végéig a nyíregyházi Érkerti lakótelep minőségi megújítására, a költségek 80 százalékát, 1,2 milliárd forintot támogatási forrásokból finanszírozunk – jelentette be kedden Kósa Tímea, Nyíregyháza alpolgármestere. A városházi sajtótájékoztatón kifejtette: december végére várhatóan felújítják a Civil Házat, a Vécsey Károly tagintézményt, a Vécsey közi és a Kincskereső Óvodát.

A Damjanich utca és Toldi utcai közterület rehabilitációjára több mint 600 milliót, tíz Toldi utcai panelház felújítására 533 milliót költenek majd, a projekthez kapcsolódó úgynevezett soft elemek megvalósítására pedig 125 millió forint áll rendelkezésre.

– Zöldfelületek születnek újjá, kosárpályát és két játszóteret is létrehoznak a lakótelepen. A négy közintézmény felújítása még ebben az évben befejeződik, a közterület rehabilitáció és a 10 panelház felújítása tekintetében közbeszerzési eljárás van folyamatban, a kivitelezővel várhatóan ősszel születik szerződés – számolt be a projekt jelenlegi állásáról Hagymási Gyula projektmenedzser.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!