Nyíregyháza hírei

2013.09.25. 13:02

Szűrések és sportprogramok a Szív Világnapján

Nyíregyháza - A hagyományokhoz híven a Jósa András Oktatókórház együttműködve Nyíregyháza önkormányzatával és az Egészségügyi Alapellátási Igazgatósággal szeptember 29-én ismét megrendezi Szív Világnapi programját.

Nyíregyháza - A hagyományokhoz híven a Jósa András Oktatókórház együttműködve Nyíregyháza önkormányzatával és az Egészségügyi Alapellátási Igazgatósággal szeptember 29-én ismét megrendezi Szív Világnapi programját. A Kossuth téren 9–15 óra között ingyenes szűrővizsgálatokon és állapotfelmérésen vehetnek részt az érdeklődők, a napot közös torna indítja. Lesznek játékos vetélkedők, sportprogramok – aerobic, kölyök atlétika, streetball, foci, vívás, fitt jóga –, aki szeretne, táncot is tanulhat, és ha még ez sem lenne elég, Mészáros Árpád Zsolt is koncertet ad.

A nap sikeréről a programok mellett az esemény egészség nagykövetei is gondoskodnak: a nyíregyházi zumbaórák hivatalos ütemőrei (Kalapos Tamás, Kalapos Tibor és Kalapos Jucus), a tánc virtuózai: a 4 for Dance tagjai és a röplabdasport nyíregyházi nagyasszonya, Erdősné Balogh Erika. Az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón dr. Polgár Péter kardiológus professzor azt mondta, a megelőzés jelentőségével elvben sokan tisztában vannak, ám a gyakorlatban csak kevesen tesznek azért, hogy elkerüljék a betegségeket. Ezért a vasárnapi rendezvény egyik fontos célja annak a tudatosítása, hogy a prevenció az év minden napján fontos.

Dr. Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház főigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a mozgás, a megfelelő táplálkozás és az egészséges életmód mellett a gondolkodásmódnak is fontos szerepe van abban, hogy megelőzzük a problémákat – a vasárnapi rendezvény a szemléletformálásnak is kitűnő eszköze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!