Nyíregyháza hírei

2013.09.08. 15:47

TeSzedd! – A tiszta Magyarországért akciónap

Nyíregyháza, Záhony - Szeptember 14-én, szombaton külföldi minta alapján már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a TeSzedd! önkéntes akció.

Nyíregyháza, Záhony - Szeptember 14-én, szombaton külföldi minta alapján már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a TeSzedd! önkéntes akció.

Célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, akik tenni szeretnének a tisztább környezetért, ezért egy napot arra szánnak, hogy megtisztítják lakóhelyüket és környékét a gazdátlan szemétkupacoktól. A kezdeményezéshez csatlakozni kívánók a www.teszedd.hu oldalon regisztrálva szeptember 11-13. között e-mailben kapnak tájékoztatást a részletekről, a lakóhelyükhöz legközelebb eső találkozási pontokról.

A regisztráció mellett lehetőség van bejelenteni olyan területeket, amelyekre különösen ráfér a nagytakarítás. A javasolt gyűjtési pontok a szervezők ellenőrzését követően rövid időn belül megjelennek a honlap nyitólapjának térképén. A szemétszedéshez zsákot és kesztyűt biztosítanak a szervezők, az összegyűjtött szemét elszállítását pedig egy héten belül a helyi közszolgáltató végzi el. Begyűjtésre kerül minden olyan használhatatlan, vagy feleslegessé váló tárgy, ami a megtisztítandó területen található és elfér a gyűjtéshez kapott zsákban. Nem gyűjtenek az akció résztvevői veszélyes hulladékokat pl. akkumulátort, elemet, valamint építési és bontási hulladékot. Az előzetes regisztrációk alapján megyénk több tucatnyi pontján kerül sor szervezett takarításra a kezdeményezés keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!