Nyíregyháza hírei

2013.10.12. 13:14

A Mentor ház Nagy lakója

Nyíregyháza - Csupa pozitív élményt őriz az X-Faktorról a nyíregyházi Nagy Richárd.

Nyíregyháza - Csupa pozitív élményt őriz az X-Faktorról a nyíregyházi Nagy Richárd.

A negyedik évadjába lépő énekes tehetségkutató műsorban két szabolcs-szatmár-beregi talentum jutott be a Mentorok házába, ami ugródeszka az élő show-ba. A válogató után a táborban bizonyíthattak, aztán a zsűri tovább szűkítette a létszámot. A fiúknál kivételesen nem hatan, hanem heten maradtak versenyben, végül a kisvárdai Tóth Marcell tovább bontogathatja a szárnyait, a nyíregyházi Nagy Richárd számára viszont befejeződött az idei vetélkedő.

Ám korántsem szomorkodik a Zrínyi Ilona Gimnázium 12. osztályos diákja.

– Amikor jelentkeztem, nem voltak konkrét, komoly elképzeléseim, de mindenképpen szerettem volna jól szerepelni, és továbbjutni – árulta el Richárd. – A családom, a barátok, az osztálytársak biztattak, rengeteget jelentett, hogy mindenki támogatott a környezetemben. Nyíregyházán sokan ismertek a műsor előtt is. Azóta a legkülönfélébb helyekről kapok kedves leveleket lányoktól, akik elhalmoznak a pozitív visszajelzésekkel.

Bátyja, Nagy Tibor az MTK NB I-es futballistája. Vajon melyikőjük ismertebb a műsor után?

– Most talán én – vágta rá Richárd. – Azonban érdekes dolog ez, mert azóta a testvéremet is többen megismerik. Ami viszont még jobb, az az, hogy rajta keresztül sokan gratulálnak nekem.

Bár nincsen benne semmi tüske, nem tagadja...:

– Amikor kiderült, hogy nem jutok az élő show-ba, egy kicsit csalódott voltam, de szerintem óriási dolog idáig eljutni. Nagyon sokat tanultam, így abszolút pozitív élmény marad számomra a részvétel. Szeretném az énekesi vonalat folytatni. Terveim között szerepel a dzsessz szak is – vallotta be a sármos fiatalember.

Muri Enikő a csúcson

Az eddigi három évad során a szabolcs-szatmár-beregi indulók közül Muri Enikő vitte a legtovább, aki majdnem megnyerte a második kiírást. Az aktuális versenyben következnek az élő adások, melynek a Media Center Campona ad otthont – ez az ország legnagyobb tévés stúdiója. Kategóriánként hárman-hárman, tehát összesen tizenketten indulnak neki a show-nak. Az egyes döntőkben a versenyzők mindig az adott témának megfelelő stílusú dalt énekelnek. A műsor végén az a két előadó, akik a nézőktől a legkevesebb szavazatot kapták, párbajozni kényszerülnek, azaz egy-egy újabb dalt kell előadniuk. Ezután kettőjük közül a zsűri szavazással dönti el, hogy ki esik ki. Szavazategyenlőség esetén a kieső az, aki kevesebb nézői szavazatot kapott.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!