Nyíregyháza hírei

2013.10.13. 12:24

Alkoholista papot alakított a Vidoron

Nyíregyháza - A színpadon és az X-Faktor mentori székében is jól érzi magát Alföldi Róbert.

Nyíregyháza - A színpadon és az X-Faktor mentori székében is jól érzi magát Alföldi Róbert. Az idei Vidor Fesztiválon alkalmam nyílt a Vaknyugat című előadás után Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színésszel, műsorvezetővel, rendezővel beszélgetnem, aki jelenleg az X-faktor mentori székében is feltűnik.

Érdeklődésemre elmondta: a Vaknyugatban egy alkoholista papot alakít, aki próbál segíteni az embereken, lelki támaszt nyújtani nekik, ahogyan a főszereplő testvérpárnak is, végül a saját élete súlyába rokkan bele, és öngyilkos lesz. Szereti a kihívásokat, inspirációra azonban nincs szüksége a felkészüléskor. Ahogy fogalmazott: „ez is egy szakma, be kell magolni a szöveget, és a legjobbat kihozni egy adott szerepből”.

A sok kritikát kapott István, a királlyal kapcsolatban Alföldi azt mondta, véleménye szerint az alkotónak nem az a feladata, hogy a kritikákra válaszoljon, közel egymillió ember látta a darabot, ez mindennél beszédesebb.

– Az X-Faktor mentori székében ülve, mi az, amit keres egy feltörekvő tehetségben? – tettem fel az újabb kérdést, amire ezt a választ kaptam: „Valamit, ami különleges. Hihetetlen, mennyi ember van, akiket az utcán észre sem vennénk, viszont a színpadon sikerül maradandót alkotniuk.”

- Bagoly Vivien, Kölcsey Ferenc Gimnázium, Nyíregyháza -

Felkészítő tanár: Szabolcsiné Kántor Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!