Nyíregyháza hírei

2013.10.30. 08:39

Dynamo nyomdokaiban

Nyíregyháza - Horváth Gergő egy átlagos 15 éves rendhagyó hobbival: szabadidejében elvarázsolja a körülötte élőket.

Nyíregyháza - Horváth Gergő egy átlagos 15 éves rendhagyó hobbival: szabadidejében elvarázsolja a körülötte élőket. – Régebben láttam a Dynamo, varázslat a világ körül című sorozatból egy részt és nagyon tetszett. Úgy éreztem, hogy ezeket én is meg tudnám csinálni. Eleinte kártyatrükkökkel foglalkoztam, majd egyre jobban belemerültem a varázslat világába. Őszintén megmondom, nem mindig könnyű, a mai napig képes felidegesíteni, ha nem sikerül valami sokadszorra sem. Van például egy olyan trükköm, amit hat hónapja gyakorolok, és még mindig nem megy tökéletesen – avatott be a kezdetekbe Gerasz, aki a „Honnan tanulod a trükköket?” kérdésre kézenfekvő választ adott: az internetről.

– Amikor először fogtam a kezembe kártyát, egy videómegosztó oktatófilmjeit követtem. Így lett minimális tapasztalatom a kártyakezelésben. Ekkor úgy gondoltam, hogy valami komolyabbal is el kellene kezdeni foglalkozni. Keresgéltem a neten, letöltöttem videókat, gyakoroltam, de sokkal nehezebb trükköket, olyanokat, amiket most is nehéznek tartok – ez visszavetette a fejlődésem, de visszatértem arra az útra, ahol valóban járnom kell.

Utcai vagy színpadi?

– Jelenleg utcai bűvészkedéssel foglalkozom, ami azt jelenti, hogy egy kis csoportnak mutatok trükköket addig, amíg nekem tetszik. Nem beállított helyen és helyzetben, ellentétben a színpadi bűvészettel. A suliban és a koliban is kérték már, hogy lépjek fel nagyobb közönség előtt, de annyira eltér a két ág, hogy az egész gondolkodás- és előadásmódomat meg kellene változtatnom.

Az viszont tény, hogy a bűvészet egy nagyon drága hobbi, hiszen sem a titkok, sem a kellékek nincsenek ingyen, és ha vissza akarok ebből forgatni valamit, akkor fel kell lépnem, ezért nagyon gondolkodom rajta, hogy összehozok egy fél-egyórás műsort. Ehhez azonban új, színpadi trükköket kell tanulnom.

– Mint már mondtam, egy-egy trükköt rengeteg ideig tart kigyakorolni, ezért amikor azt kérik tőlem, hogy áruljam el, hogyan csinálom, általában visszakérdezek, hogy „Miért, mit érnél vele?”. A bűvész addig jó, míg nem ismerik a trükkjét, mert addig érdekes mások számára. Ha tudják, hogyan működik, eltűnik a varázslat.

 

Street magic in Hungary

Gerasz fél éve úgy döntött, elég tapasztalatot gyűjtött ahhoz, hogy készítsen egy saját videót.

– Mióta bűvészkedem, az volt a vágyam, hogy olyan legyek, mint Dynamo, akinek saját sorozata van, ezért elkezdtem kérdezősködni, kinek van olyan ismerőse, aki ebben a segítségemre lehet. Az egyik barátomon keresztül felvettem a kapcsolatot egy sráccal, elmondtam neki a terveimet és érdekesnek találta. Amikor elkezdtünk forgatni, azt hittem, hogy ha elkészül a film, rögtön sztár leszek, a tévében fogok szerepelni, de helyretettem a fejemben ezeket a dolgokat.– Arra jutottam, az a lényeg, ha magamnak bebizonyítom, hogy képes vagyok végigcsinálni, amit elterveztem. Ez sikerült is. Amikor a Gerasz: Street magic in Hungary-t feltettem a netre, a suliban sokan gratuláltak, megdicsértek, ami nagyon jó érzés volt.

 

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!