Nyíregyháza hírei

2013.10.13. 11:56

Feltárják a munkahelyi jogokat

Nyíregyháza - Munkajogi nyílt napot tart a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Munkajogi nyílt napot tart a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Nyíregyházán. Új megyei titkára van a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Vida Sándor személyében. Korábban Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Biharban töltött be hasonló szerepet, a jövőben a szolnoki vonalat szabolcs-szatmár-beregire váltotta, miközben megmaradt a hajdú-bihari érdekeltsége.

– A KASZ idestova 113 éve védi a kereskedelemben az országban egyedüli reprezentatív szakszervezetként védi a dolgozók érdekeit. Jelen vagyunk olyan multinacionális cégeknél, mint a Tesco, a Spar az OBI, a Praktiker, a Penny, a Baumax, az Auchan, a Metro, de ott vagyunk a COOP-oknál és a Takarékszövetkezeteknél is – fejtegette Vida Sándor.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete október 15-én, kedden 10-16 óráig tart nyílt napot a Nyír-Plazában.

– A hely kiválasztásában nagy mértékben szerepet játszott a partneri kapcsolat, a látogatottság, a kulturált hely és a megközelíthetőség. Várunk minden kollégát, aki a kereskedelemben dolgozik, nekik szeretnénk bemutatkozni. Felkértük a részvételre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szervei részéről a kereskedelemhez szorosan kapcsolódó fogyasztóvédelmi felügyelőséget, a munkaügyi és munkavédelmi felügyelőséget, valamint a népegészségügyi szakigazgatási szervet. Nagyon fontos szempont volt, hogy a nyílt napunkat felkereső kollégák egyenesen a hatóság szakembereinek tehetik fel a kérdéseiket.

A munkajogi tanácsadáson szó lesz a munkaidő-beosztásról, a túlóra-elszámolásról, a leltárfelelősségről, a szabadság kiadásáról, a távolléti díj elszámolásáról, vagy például a kártérítési felelősségről is. Lesz táplálkozási tanácsadás, stresszkezelés, vérnyomás- és testzsírmérés. Szeretnénk a gyerekkel érkező szülőknek biztosítani azt, hogy nyugodt körülmények között tehessék fel kérdéseiket, ezért lesz egy gyereksarok – amíg a szülő kérdez, addig a gyerek felügyelet mellett játszik. Olyan tárgyakból rendezünk kiállítást, amit régen használtak a kereskedelemben.

Bemutatkozik a KASZ fiatal tagozata is, ezért várjuk a kereskedelmi iskolába járó fiatalokat. Ismerjenek meg bennünket, elmondjuk nekik, hogy mi a célunk, a jövőképünk, és szeretnénk, ha elmondanák nekünk: ők miként látják ezt a mai kereskedelmet. Csatlakozunk a Nyír-Plazában már működő „Hétköznapi angyal” karitatív tevékenységhez, amely a nagycsaládosokat segíti. Emiatt kérünk minden kollégát, hogy a nyílt napunkra hozzon magával egy könyvet vagy egy plüssfigurát.

- KM–LTL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!