Nyíregyháza hírei

2013.10.18. 11:10

Feltörte, ellopta, felgyújtotta

A rendőrség elfogta azt a két férfit, akik Nyíregyházán több gépkocsit feltörtek, egyet elloptak és egyet fel is gyújtottak - adta hírül a police.hu.

A rendőrség elfogta azt a két férfit, akik Nyíregyházán több gépkocsit feltörtek, egyet elloptak és egyet fel is gyújtottak - adta hírül a police.hu.A rendőrség ügyeletére 2013. október 16-án 3 óra 45 perckor érkezett bejelentés, hogy Nyíregyházán a Család utca és a Nagyvárad utca kereszteződésében egy személygépkocsi lángol. A rendőrség megkezdte az adatgyűjtést és megállapította, hogy a gépkocsit az ismeretlen tettes mielőtt felgyújtotta, feltörte és a csomagteréből nagy értékű szerszámokat tulajdonított el.

Az ügyben a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkerti Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyíregyházi nyomozók rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Ferenc 19 éves nyíregyházi lakost. A férfit a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. B. Ferenc kihallgatása alatt a bűncselekmény elkövetését beismerte és elmondta, hogy az elmúlt 48 órában Nyíregyháza területén 5 személygépkocsit feltört, ezek közül egyet eltulajdonított és rövid ideig használta, majd egy útszélen hagyta.

A gyanúsított egy robogót is megkísérelt eltulajdonítani de megzavarták, így az nem sikerült. A nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmények elkövetésében B. Péter 33 éves besenyődi lakos is részt vett, akit szintén elfogtak, a rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság B. Ferenc ellen bűnügyi őrizetbe vétele mellett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, és kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit az illetékes ügyészség indítványára a Nyíregyházi Járásbíróság 2013. október 18-án elrendelt. A rendőrség B. Péter ellen szabadlábon hagyása mellett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást - olvasható a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!