Nyíregyháza hírei

2013.10.18. 09:46

Jobbik-sajtótájékoztató | Már nem a kalandvágy, hanem a kényszer hajtja külföldre a fiatalokat

Nyíregyháza - „A jövőt nem lehet megállítani! A fiatalok körében már a legnépszerűbb a Jobbik” – idézte a párt óriásplakát-kampányának üzenetét pénteki sajtótájékoztatóján Farkas Gergely, a mozgalom frakcióigazgatója és országgyűlési képviselője.

Nyíregyháza - „A jövőt nem lehet megállítani! A fiatalok körében már a legnépszerűbb a Jobbik” – idézte a párt óriásplakát-kampányának üzenetét pénteki sajtótájékoztatóján Farkas Gergely, a mozgalom frakcióigazgatója és országgyűlési képviselője.Azt is kifejtette: több közvéleménykutatás is alátámasztja, hogy a Fideszben és MSZP-ben csalódott fiatalok jelentős része a Jobbik programjában látja a reményt a problémák megoldására.

– Óriási a kivándorlási hajlandóság a pályakezdők körében, akiket már rég nem a kalandvágy, hanem a megélhetési kényszer hajt külföldre. A legtöbben sajnos nem térnek vissza szülőhazájukba, legfeljebb látogatóba, vagy azért, hogy magukkal vigyék a családtagjaikat is. Ez nem csoda, hiszen minden harmadik pályakezdő képtelen elhelyezkedni Magyarországon, a felsőoktatásban kevés az állami férőhelyek száma. Tíz év alatt 350 ezer fiatal vett fel diákhitelt, köztük olyanok is, akik valójában nem voltak rászoroulva az eladósodáshoz vezető anyagi mankóra. Ezen problémák orvoslása mellett a Jobbik otthonteremtési programmal (bérlőkből lakástulajdonosok) és munkahelyteremtéssel kívánja segíteni a fiatalok boldogulását – mondta Farkas Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!