Nyíregyháza hírei

2013.10.10. 13:51

MÁV: önkéntes alapon segítenek

Nyíregyháza - A vasúttársaság tizenkét nyíregyházi dolgozója ragadott ecsetet és kapát, hogy rendbe tegye az állomást.

Nyíregyháza - A vasúttársaság tizenkét nyíregyházi dolgozója ragadott ecsetet és kapát, hogy rendbe tegye az állomást. – Már negyven éve dolgozom a vasútnál, jövő hónapban megyek nyugdíjba, gondoltam még így utoljára segítek szebbé varázsolni a vasútállomást – mesélte lapunknak Papp Albertné, aki gazdasági koordinátorként dolgozik a MÁV kötelékében. Nemes szándékával nem maradt egyedül, ugyanis tizenegy kollégája, köztük irodisták, forgalmi koordinátorok és szolgálatosok fogtak ecsetet és kapát a kezükbe, hogy lefessék a nyíregyházi állomás leamortizált szeméttárolóit és gyomtalanítsák a peronokat és az utasforgalmi területet.

Több helyszínen

Október 7-én kezdődött és október 18-ig tart az akció, amely keretében önkéntes vasutasok dolgoznak 90 tiszántúli és Duna–Tisza közi (köztük több Szabolcs megyei) vasútállomás szebbé és komfortosabbá tételén.

Tavaly ősszel a MÁV vezetősége – zömmel szellemi munkát végzők körében – tett közzé önkéntes munkára szóló felhívást, melyre több százan jelentkeztek, s végeztek akkor Budapest környékén önkéntes munkát. Idén júniusban dunántúli állomást „pofozott ki” több száz vasutas, a program most az ország keleti régiójában folytatódik.

– Már több hasonló megmozdulásban is részt vettünk, így a „TeSzedd” akcióban is, de az ez első olyan, amit maga a MÁV szervez. A társaság senkit sem kötelez, a munka önkéntes, de örömmel látom, hogy itt a nyíregyházi állomáson a lelkesedés megvan – dicsérte a MÁV alkalmazottak munkakedvét a nyíregyházi állomás főnöke, Kukk László.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!