Nyíregyháza hírei

2013.10.19. 13:16

Megkérdeztük: Ön szerint ki számít szegénynek?

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Olvasóinktól azt kérdeztük, szerintük hol kezdődik a szegénység, ki él alacsony életszinvonalon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Olvasóinktól azt kérdeztük, szerintük hol kezdődik a szegénység, ki él alacsony életszinvonalon.

Kovács Árpád úgy véli, a szegénység ott kezdődik, amikor már akciós élelmiszerre, turkálós ruhára és tüzelőre sem jut a családoknak. – Ha le kell mondani a nyaralási tervekről, kisebbre kell cserélni az autót, lakást, az legfeljebb kellemetlen – tette hozzá.

Tóth Eszter így válaszolt: – Ha valakinek romlik az életszínvonala, egyre inkább elszegényedik, az elég nagy baj, de ettől még nem szegény. A szegénység szerintem ott kezdődik, amikor valaki már nem képes előteremteni a napi betevőt önmagának és a gyermekeinek. Sajnos ilyenre is van példa.

Szabó Noémi a lelki szegénység szempontjából értékelt: – Sok megkeseredett, szomorú embert látni manapság, ennek oka lehet az anyagi nélkülözés, de az is lehet, hogy elvesztették egy szerettüket vagy nincsenek barátaik. Szerintem ez rosszabb, fájdalmasabb, mint a klasszikus értelemben vett szegénység.

Tóth Ticiána szerint a mélyszegénységben élőkhöz szól a világnap. – Aki tudja fizetni a számláit, van ruhája és ennivalója, gondoljon azokra, akiknek ezekre sem futja! – mondta.

Móré Viktória így válaszolt: – Sokan élnek manapság hónapról hónapra, létbizonytalanságban. Nincs félretett pénzük, legfeljebb adósságuk, őket már érinti a nélkülözés, de ez nem említhető egy lapon a kukákban turkáló hajléktalanok sanyarú sorsával.

Fecenkó Andrásné szerint magasabbak az igényeink, mint a lehetőségeink. – A mai fiatalok sokat tanulhatnának a nyugdíjasoktól, akik megtanulták bölcsen beosztani, amijük van, és tudják, mi az igazi nélkülözés! – mondta.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!