Nyíregyháza hírei

2013.10.21. 16:37

MSZP: A KLIK működése sem gazdaságilag, sem szakmailag nem racionális

Nyíregyháza – A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) nyíregyházi tankerületi igazgatójának és a központ elnökének öt kérdést tettünk fel, melyek arra vonatkoznak, hogy a nyíregyházi tankerületben miért nem lehetett úgy megvalósítani az életpályamodellhez köthető átsorolásokat, hogy az mindenki számára elfogadható legyen – mondta Nagy László, az MSZP városi elnöke a KLIK helyi irodája előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza – A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) nyíregyházi tankerületi igazgatójának és a központ elnökének öt kérdést tettünk fel, melyek arra vonatkoznak, hogy a nyíregyházi tankerületben miért nem lehetett úgy megvalósítani az életpályamodellhez köthető átsorolásokat, hogy az mindenki számára elfogadható legyen – mondta Nagy László, az MSZP városi elnöke a KLIK helyi irodája előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján. – Az érintettek joggal érezhetik, hogy a munkájukba eddig ölt energia kárba veszett, hiszen komoly reálbér-csökkenéssel kell szembenézniük – mondta és hozzátette: az országban egyedülálló módon a szabolcsi megyeszékhelyen a pedagógusok perközösségeket hoztak létre, hogy a bíróságon szerezzenek érvényt jogaiknak. Jeszenszki András városi alelnök azt mondta, a KLIK működése sem gazdaságilag, sem szakmailag nem racionális, az inzéményeket megfosztották önállóságuktól, a döntéseket az iskolák feje felett hozzák és elegendő forrás sem áll rendelkezésre. Az ország legnagyobb intézménye, a KLIK működésképtelen, a jelenlegi fenntartói modell oktatásellenes – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!