Nyíregyháza hírei

2013.10.17. 16:54

Október 30-áig elkészül a kamerarendszer az Északi temetőben

Nyíregyháza – <em>Évtizedes probléma a temetői lopás, mely a nyíregyházi sírkerteket sem kerüli el</em> – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Kovács Ferenc polgármester.

Nyíregyháza – Évtizedes probléma a temetői lopás, mely a nyíregyházi sírkerteket sem kerüli el – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Kovács Ferenc polgármester. – A borbányai és a nagyszállási temetőben bevezetett ügyeleti rendszer felszámolta a lopásokat, de a tolvajok az Északi temetőben is gyakran okoznak kárt. Bár a temető üzemeltetőjének, illetve fenntartójának nem kötelessége az őrzés és védelem, az önkormányzat úgy döntött, hogy itt a saját költségén kamerarendszert épít ki. Ennek célja egyrészt a prevenció, másrészt a lakosság megnyugtatása. A kamerák egy része látható helyen lesz, más részük rejtve marad, és még a Mindenszentek és Halottak napja előtt felszerelik őket – mondta a polgármester és hozzátette: bízik abban, hogy ezzel nagymértékben lecsökken a hozzátartozóknak nemcsak anyagi kárt, de fájdalmat is okozó cselekmények száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!