Nyíregyháza hírei

2013.10.22. 08:26

Rendőrre lőtt, most vádat emelnek ellene

Nyíregyháza - A rendőrség vádemelési javaslatot tett az ellen az öt férfi ellen, akik egy csempészett cigaretta szállítmányt akartak fegyverrel megszerezni - adta hírül a police.hu.

Nyíregyháza - A rendőrség vádemelési javaslatot tett az ellen az öt férfi ellen, akik egy csempészett cigaretta szállítmányt akartak fegyverrel megszerezni - adta hírül a police.hu.A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett kísérelt elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2013. március 26-án Z. Richárd 30 éves nyíregyházi, H. Jenő 31 éves máriapócsi, T. János 39 éves szerencsi, H. József Gergő 22 éves vasmegyeri, és B. Csaba 43 éves kemecsei lakosok ellen - olvasható a rendőrség honlapján.

A nyomozás adatai szerint az ötfős társaság tagjai 2013. március 26-án este az egyik nyíregyházi nagyáruház parkolójában két külföldi férfitól erőszakkal, fegyveresen megkísérelték eltulajdonítani az általuk használt kisteherautóban lévő nagy mennyiségű csempészett cigarettát. A rendőrök a rablást megakadályozták, a menekülő férfiakat még a helyszín közelében elfogták, a rendőr-főkapitányságra előállították, és bűnügyi őrizetbe vették. Az egyik férfi menekülése közben gáz-riasztó pisztolyából az őt üldöző rendőr irányába egy lövést adott le.

A rendőr nem sérült meg, a férfit elfogta. A cigarettát szállító kisteherautó külföldi sofőrje és utasa elmenekült a helyszínről. A rendőrség kezdeményezte a bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A rendőrség a tehergépkocsit és a 24 millió forintot meghaladó értékű csempészett cigarettát átadta az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak. A nyomozás alatt az is kiderült, hogy Z. Richárd, B. Csaba és H. Jenő a bűncselekményt kábítószertől befolyásolt állapotban követte el és a nyomozók Z. Richárd lakásában jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le. A rendőrség Z. Richárdot, B. Attilát és H. Jenőt visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatta ki.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben a nyomozást befejezte és 2013. október 16-án vádemelési javaslattal megküldte a Nyíregyházi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!